• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Marttisjärven kalapäivä
 • Marttisjärven kalapäivä

  Utajärvi, 12.06.2021

  klo 12-14, Marttisjärventie 22

  Tervetuloa tutustumaan Marttisjärven tilaan ja vesinhoitoon Marttisjärven kalapäivään! Tapahtuma on avoin kaikille, erityiseti alueen toimijoille ja vesistön kunnosta kiinnostuneille. Tapahtuman ovat järjestämässä Marttisjärvi kuntoon ry ja ProAgria Oulun hallinnoima Voimaa vesistöistä -hanke.

   

  Ohjelma

  • Tietoa Marttisjärvi kuntoon ry:n toiminnasta. Mitä yhdistyksen vesienhoitohankkeessa on tehty ja saatu aikaan? Mitä tapahtuu jatkossa?

  • Ahventen fileointi- ja paistonäytös. Kalan käsittelyyn opastaa Oulun Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Heikki Tahkola.

  • Oulun Yliopiston hallinnoiman Selvitys Viinivaaran itäpuolen järvien rehevöitymisen syistä ja alkuperästä - hankkeen esittelypiste

   

  Voimaa vesistöistä - ja VerkostoNeuvonta - hankkeet neuvovat ja ohjaavat eri toimijoita vesien- ja ympäristönhoitoon liittyvissä hankkeissa, niiden suunnittelussa ja rahoitusmahdollisuuksien kartoittamisessa Pohjois-Pohjanmaan alueella. Hankkeen taustalla on halu nostaa vesiympäristöjen arvostusta, hyödyntää vesistöjen hyvinvointia edistäviä vaikutuksia ja edistää kotimaisen kalan käyttöä ja monipuolista hyödyntämistä.

   

  Voimaa vesistöistä -hanke/ VerkostoNeuvonta -hanke


  ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Oulun Kalatalouskeskus

  kalatalousasiantuntija Heikki Tahkola, 040 747 7652, heikki.tahkola@proagria.fi

  maisema- ja ympäristöasiantuntija Maarit Satomaa, 040 566 7924, maarit.satomaa@maajakotitalousnaiset.fi