• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Markkuun niittytalkoot
 • Markkuun niittytalkoot

  Tyrnävä, 04.07.2020

  Klo 11, Markkuun koulu, Ängeslevän Ylipääntie 6, 91800 Tyrnävä


  Kuva: Marika Laurila

  Tyrnävän Markkuun kylän väki on rakentanut Ängeslevänjoen varteen hyvin merkityn ja varustellun 9 km mittaisen luontopolun. Polku saa lähiaikoina uudet opastaulut. Polun varren maisemat vaihtelevat viljelymaisemista rehevään jokilaaksoon ja yläpuolisiin kuiviin kankaisiin ja rämeisiin. Polun alkupäässä, noin 700 m polun lähtöpaikasta Markkuun entiseltä koululta, on kota ja hyvin varusteltu taukopaikka. Sen lähettävillä on vanhoja peltoja ja niittyjä, joita kannattaisi hoitaa luonnon monimuotoisuuden takia. Pieni alue kodan lähellä niitettiin kesän 2018 talkoissa.

  Nyt niittyjen hoitoa jatketaan talkoilla polun varressa luultavasti n. 1 km päässä koululta. Konevoimaakin lienee luvassa, joten työ on etupäässä haravointia. Järjestäjät hankkivat työvälineet. Talkookahvit ja välipalaa tarjolla.

  Kalle Hellström Pohjoisen Maisemahelmet -hankkeesta kertoo talkoiden lomassa perinnebiotooppien hoidosta, kunnostuksesta ja rahoitusmahdollisuuksista.

  Kokoontuminen Markkuun entisen koulun pihassa, josta siirrytään kävellen talkoopaikalle noin kilometrin päähän.

  Tilaisuuden järjestävät Markkuun seudun kyläyhdistys ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten/ProAgria Oulun Pohjoisen maisemahelmet-hanke.

  Lisätietoja: Kalle Hellström, 043 825 5253, kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi ja
  Marika Laurila, Markkuun seudun kyläyhdistys, 040 560 9785.

   

  Yhteistyöllä elinvoimaa
  perinnemaisemista.
  LUE LISÄÄ