• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » Maa- ja kotitalousnaiset » Makumuistoja lautasella
 • 27.04.2020

  Makumuistoja lautasella

  Kevät 2020 on muuttanut meidän kaikkien elämää. Ihmiset ovat joutuneet jäämään kotiin, hidastamaan elämäänsä ja tekemään asioita enemmän sisätiloissa. Monella voi olla enemmän aikaa ruoanlaittoon ja leivontaan. Myös ajatuksille saattaa olla enemmän tilaa ja monet muistot esimerkiksi lapsuudesta nousta mieleen niin ruoanlaitossa kuin muussakin elämässä.


  Itse aloin muistella, mitä ruokia lapsuudesta on jäänyt mieleen: maitopotut, lämmin ohrarieska, makaronivelli; oman vauvakirjani mukaan lempiruokaani ovat olleet rössypotut. Minä olin jo ihan unohtanut nämä yksinkertaiset herkut!

  Aloin myös miettiä, että näitä makumuistoja haluan tarjota myös omalle jälkikasvulleni ja kertoa, että sinun mummusi ja jo edesmennyt isomummusi ovat tehneet näitä samoja ruokia silloin, kun minä olin lapsi.

  Huushollin retrokorneri herättelee makumuistoja

  Tästä syntyi idea julkaista meidän Oulun Maa- ja kotitalousnaisten somekanavilla Huushollin retrokorneria ja videoiden muodossa tuoda makumuistoja menneisyydestä tähän päivään. Innoittajia olivat myös useat ystäväni, joiden tiedän kaipaavan näitä lapsuuden lohturuokia. Monet tuskastelevat ruokalistan yksipuolisuutta – tässäpä siis retrokornerin tulevista vinkeistä vaihtelua ruokapöytään!

  Usein ruokalautaselle etsitään uusia kokemuksia ja makuja, mutta niitä saattaa löytyä lähempää kuin uskoisikaan. Nyt hidastaminen tehtiin meille ulkoisesti. Saa nähdä, kuinka se vaikuttaa tulevaisuuteemme ja tulevaisuuden yhteiskuntaamme.

  Vaikka koronavirus aiheuttaa meille haittoja, toivottavasti se tuo jotain hyvääkin: esimerkiksi tunteen siitä, että voimme hidastaa ja olla enemmän läsnä tässä hetkessä sekä tuoda makumuistoja menneisyydestä lautasellemme ja jatkaa niitä tuleville sukupolville.

  Leipä säilyy, päälliset vaihtuvat

  Moni meistä onkin alkanut elvyttää vanhaa taikinajuurta, joka on löytynyt omasta pakastimesta tai puisen taikinatiinun reunoilta. Leivänjuuri onkin yksi sellainen asia, joka voi säilyä sukupolvelta toiselle. Kun vain muistamme ruokkia sitä, se jaksaa elää vuodesta ja makumuistosta toiseen ilahduttaen eri sukupolvia. Leivän päälliset saattavat kyllä vaihtua aikakausittain, mutta itse leipä säilyy samana.

  Menneisyyden lisäksi tarvitsemme myös uusia tuulia. Me Oulun Maa- ja kotitalousnaisissa olemmekin lähteneet mukaan yhteen tämän hetken suosituimmista sosiaalisen median kanavista. Eli meidät löytää jatkossa (ainakin kokeiluna) myös TikTok-sovelluksesta nimellä MknRuokavinkit. Jaamme siellä lyhyitä reseptivideovinkkejä – tervetuloa seuraamaan!

  Turvallista huomista kaikille ja pidetään yhdessä huolta toisistamme. Muistattehan myös suosia tänä aikana omia lähialueen raaka-aineita ja tuotteita, jotta pidetään Suomi jatkossakin omavaraisena maana. Herkullisia ja paikallisia ruokahetkiä kaikille!

  Kirjoittaja:

  Kaisa MyllykangasLue lisää

  Kommentit

  Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

  Kirjoita uusi kommentti

  Seuraa meitä

  facebook.com/oulunmaajakotitalousnaiset

  instagram.com/mknoulu

  youtube.com > ProAgria Oulu,
  Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

  TikTok: ruokavinkit_mkn