• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Makumatka Kainuuseen
 • Makumatka Kainuuseen

  08.09.2017-10.09.2017

  Lähde maistelemaan Kainuun makuja!

  Kainuulaiset ovat aina arvostaneet perinteikästä, konstailematonta ja maukasta ruokaa, jossa luonnosta saadut puhtaat raaka-aineet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Vahva-arominen riista, maukkaat kalat, erilaiset marjat ja sienet ovat aina kuuluneet kainuulaiseen ruokapöytään eri muodoissaan.

  Arvostus hyvää ruokaa kohtaan on nostanut myös elintarvikealan osaamista. Alueella on lukuisia elintarvikealan yrityksiä, jotka valmistavat tai jatkojalostavat luonnon raaka-aineita kuluttajille ja alueen ravintoloiden käyttöön.

  Perjantaina 8.9.2017

  Lähdemme aamulla Oulusta Limingan kautta Tyrnävälle, Muhokselle, Utajärvelle ja kohti Kainuuta. Vaalan juustola on ensimmäinen tutustumiskohteemme ja maistiaisten jälkeen jatkamme Paltamoon lounaalle. Suomussalmella saamme nauttia kainuulaisen leipäpöydän antimia ja maistella mm. Kiantaman, Ämmän leivän ja Finlandia Candyn herkkuja. Selvitämme nyrkkirieskan valmistusniksit. Majoitumme Kylpylähotelli Kiannon Kuohuissa kahden hengen huoneisiin.  

  Lauantaina 9.9.2017

  Matka jatkuu Sotkamoon ja Vuokattiin. Ensimmäinen etappi on Huuskolan tila, jossa valmistetaan oman tilan ayshirelehmien maidosta jäätelöä ja juustoa. Vuokatin Viinissä tutustumme marjojen jatkojalostukseen ja saamme maistella mm. palkittua Kuohuva -valkoherukkajuomaa. Ruokailemme järvien, peltojen ja metsien antimia Kainuuravintola Kipossa. Majoitumme hotelli Vuokattiin. Illan ohjelmassa on Kainuun mieskuorojen ja puhallinorkesterin konsertti Sotkamon kirkossa.

  Sunnuntai 10.9.2017

  Aamupalan jälkeen on hetki aikaa reippailla Vuokatin luonnossa. Kotimatkalla poikkeamme Kainuun museon Laps’ Suomen -näyttelyssä, joka kuvaa lapsuuden muuttumista itsenäisyyden vuosikymmenillä. Makumatkan päätöslounaan nautimme Wanhalla Kerholla Kajaanissa.

  Opintomatkan hinta

  Hinta on jäsenille 380 € ja muille 410€  (sis. alv).

  Hinta sisältää kyydin, majoitukset, kylpylän käytön, ateriat, yritysesittelyt maistiaisineen, kuorokonsertin ja toimituskulut.

  Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliotoivomukset 30.6. mennessä

  ProAgria Oulu puh. 08 316 8611 tai anne.kipina@proagria.fi

  Lisätietoa:

  Helena LahdenperäLue lisää