• proagriaoulu.fi » MaitoManageri
 • MaitoManageri - parempaa maitotilan johtamista

  Työ maitotilojen, ja erityisesti suurteen kehittämismyönteisten tilojen, kanssa jatkuu. Syyskuussa 2015 käynnistyi napakka vuoden mittainen MaitoManageri -yhteistyö ja -pilottihanke, jossa keskityttiin suurten maitotilojen johtamisen kehittämiseen. ProAgria Oulu ry:n toteuttama MaitoManagement 2020 -hanke päättyi vuoden 2013 lopussa. Molempien hankkeiden tuottama materiaali on vapaasti hyödynnettävissä näiden nettisivujen kautta.

  Yhteistyötä johtamisen kehittämiseksi

  MaitoManageri-hankkeemme tavoitteena oli hankkia uusinta tietoa maitotilayritysten arjen johtamisen menetelmistä Suomesta ja ulkomailta. Sekä tietenkin kehittää näitä menetelmiä pohjoispohjalaisittain käyttökelpoiseen muotoon. Suurempana päämääränä oli kehittää uusien johtamisen menetelmien avulla yrittäjien arjen johtamisosaamista sekä maitotilayritysten kannattavuutta ja kilpailukykyä.

  MaitoManagerin kohderyhmä oli Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivat maitotilayritykset, yrityksiä neuvovat asiantuntijat ja asiantuntijasidosryhmät. He voivat hyödyntää uutta tietoa toiminnassaan.

  Hankkeessa oli mukana kahdeksan testiyritystä. Kriteerit olivat kehittämishalukkuus, työllistäminen tai sen suunnittelu ja/tai alihankintapalvelujen käyttö sekä yli sadan lehmän karjakoko. Keskeisiä yhteistyökumppaneita, yritysten ja asiantuntijoiden lisäksi, olivat Seges (tanskalainen sisarorganisaatio), Maatalouden Laskentakeskus, Pohjolan Maito, ProAgria Keskusten Liitto, ProAgria keskukset ja ProAgria Oulu maitotilavaliokunta. Lue lisää MaitoManageri-hankkeesta täältä.

  MaitoManagerissa aloitettua työtä on jatkettu MaitoLiideri -hankkeessa.

  MaitoManageri-hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

   

           

  NETTISIVUILLE VIIMEKSI LISÄTTY:
  Lisätiedot:

  kotieläinagrologi (AMK), ProAgrian Huippuosaaja: lypsykarjan ruokinta, terveys ja hyvinvointi Tiina Karlström
  puh. 040 513 3241
  tiina.karlstrom@proagria.fi