• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » MaitoLiideri
 • MaitoLiideri

  10.12.2018: Uusi työntekijä maatilalle

  Perehdytys vaatii keskittymistä ja suunnittelua, mutta se kannattaa. Uuden työntekijän tukeminen kahden ensimmäisen vuoden aikana lisää todennäköisyyttä, että hän pysyy työpaikassaan pitkään.

  18.10.2018: Vähemmän työtä – enemmän tulosta

  Lindell Whitelock vieraili jälleen Suomessa. Tuo paljon maidontuotannon maailmaa nähnyt ja kokenut leppoisa amerikkalaismies, jonka rauhallista ja asiantuntevaa sanomaa kannattaa pysähtyä kuuntelemaan. Hän vieraili Suomessa yhteistyötahojensa luona. ProAgria Oulun Maitoliideri-hanke on niistä yksi.

  04.09.2018: Uskalla unelmoida – ja suunnitella

  Strategia. Kuulostaa hienolta, mutta mitä se on? Minulle tulee ensimmäisenä mieleen sota ja hyökkäysstrategia. Kuinka vallataan maata ”naapurilta”? Onko maitotilan strategia suunnitelma siitä, miten saadaan kaikki kylän pellot itselle, että voidaan laittaa hommat isolleen?

  12.04.2018: Kohti onnistunutta rekrytointia

  Maatilat ovat siirtymässä pikkuhiljaa perheen työpaikasta työnantajiksi. Yhä useampi maanviljelijä on sen päätöksen edessä, että palkatako työntekijä vai ei.

  14.02.2018: Hollanti on valmiina huomisen haasteisiin

  MaitoLiideri-hankkeen Hollannin opintomatkan tavoitteena oli kansainvälisen tiedon haku pohjoispohjalaisen maatalouden tueksi. Tällä kertaa aktiivinen maidontuottaja- ja asiantuntijatiimi suuntasi Hollantiin. Matkailu avarsi näkemään maailmaa päivitetyin silmin.

  18.12.2017: Oikeita asioita oikeaan aikaan

  Maitoliideri-hankkeen väellä kävimme opintomatkalla Wisconsinissa USAssa. Viikon matkan aikana pääsimme syvällisesti tutustumaan karjanhoitoon ja tilalla työskentelevien ihmisten johtamiseen seitsemällä paikallisella kärkitilalla.

  16.10.2017: 5S auttaa pitämään työpisteet järjestyksessä

  Tuntuuko usein siltä, että työntekemisessä eniten aikaa menee työkalujen etsintään? Porakonetta ei löydy mistään tai harja on taas missä sattuu.

  16.10.2017: Visiosta voimaa ja suuntaa tekemiselle

  Mihin me ollaan menossa? Mitä me toiminnallamme oikein tavoitellaan? Miten sinne päästään? Millaisia arvoja haluamme edustaa?

  25.09.2017: Hyvistä vasikoista vielä parempia

  Tilastojen mukaan vasikoiden yleisin kuolinsyy on ripuli. Vasikka ei kuitenkaan kuole ripuliin, vaan sen aiheuttajaan. Kun syy korjataan, paranee myös näkyvä ongelma. Tämä oli viime viikolla Kuopiossa luennoineen eläinlääkäri Ingrid Lorenzin pääviesti.

  19.06.2017: Pieniä pohdintoja – suuria vaikutuksia

  Tiedätkö sen tunteen, kun jututat ihmistä, jonka kanssa ajatukset osuvat juuri yksiin? Jaatte saman intohimon. Keskustellessa innostus tarttuu ja jutulle ei meinaa millään tulla loppua. Virtaa piisaa kuin isommassakin aggregaatissa.

  19.06.2017: Tulipalojen sammuttelusta savumerkkien bongaamiseen

  European Lean Discussion Group kokoontui ensimmäistä kertaa Ruotsin Malmössä 11.13.6. Mukana oli asiantuntijoita ja viljelijöitä Ruotsista, Tanskasta, Iso-Britanniasta, Ukrainasta ja Suomesta. Ohjelmassa oli yhteistä keskustelua Leanin käytöstä maataloudessa ja kolme vierailua systeemiä käyttäneissä yrityksissä.

  24.05.2017: Tilikauden mittainen matka

  Kesän lähestyessä on hyvä miettiä, mihin kesälomareissu tehdään. Suunnitellaan kohteet ja tapahtumat, joissa halutaan käydä. Kun nämä ovat selvillä, täytyy miettiä, miten liikutaan ja mitä reittiä. Avataan Google Maps ja suunnitellaan matkaa.

  12.05.2017: Asiantuntijoiden workshopissa aiheena KPI-avain

  ”Asiantuntijassa tärkeintä on osaaminen. Hänen tulee olla aina askeleen edellä yrittäjää. Hänellä tulee olla tietoa, jota meillä ei vielä ole ja josta me hyödymme.”

  - Ismo Takkunen, Mty Rauhala

  08.05.2017: Talouslukuja avoimesti pienryhmässä

  ProAgria Oulun MaitoLiideri-hanke järjesti talouspäivän toiselle viljelijäryhmälle keskiviikkona 29.3. Villa Korkatissa Haapavedellä. Päivässä mukana olleet tilat olivat luomassa uutta jo MaitoManageri-hankkeessa.

  24.03.2017: Tanskalaisella maatilalla pääroolissa ovat ihmiset

  Työmäärä on suomalaisilla tiloilla kasvanut valtavaksi, eikä se vähene, jos tekee aina kaiken itse. Kun yritykseen sitten tulee uusia ihmisiä, on opittava tulemaan toimeen eläinten lisäksi erilaisten ihmisten kanssa.