• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Maiseman tuotteistaminen, Hailuoto
 • Maiseman tuotteistaminen, Hailuoto

  Hailuoto, 18.09.2017-18.09.2017

  Klo 10 - 14, Rantasuomelan tila, Salmenrannantie 80, Hailuoto

  Maisemassa on mahdollisuuksia matkailussa!

  Hailuodon luonto- ja kulttuuriympäristö antavat hienoja mahdollisuuksia maaseutumatkailulle ja luontoon ja paikallisiin tuotteisiin liittyvälle yritystoiminnalle. Näitä on kuitenkin vielä hyödynnetty varsin vähän. Yrittäjien verkostoituminen ja yhteiset hankkeet ja yhteistyökuviot ovat avaintekijöitä, jos tavoitellaan suurempia kävijämääriä ja lisämyyntiä. Matkailun sesonki on myös lyhyt.

  Kohteen houkuttelevuutta voidaan lisätä tuotteistamalla maisemaa. Hailuoto on kansallismaisemaa ja sillä on paljon suojeltuja luontoalueita. Tuotteistamisessa on tärkeää löytää maiseman merkitys, sille tulee luoda brändi. Paikkoihin, ihmisiin ja elinkeinoihin liittyvät tarinat voidaan tuotteistaa palveluiksi. Eri palveluista voidaan koostaa vaikkapa reitti, jonka varrella eri yrittäjät voivat tarjota esimerkiksi majoitus-, ravitsemus- ja ohjelmapalveluja. Esimerkiksi viemällä kävijöitä opastetulle retkelle hoidettua rantamaisemaa katsomaan saadaan hoitotyölle myös lisävastinetta.

  Tapaamista isännöi Rantasuomelan tila, jolla on n. 80 lampaan katras. Lampaat laiduntavat kesäisin tilan vieressä olevia Kirkkosalmeen rajoittuvia luonnonlaitumia. Aluetta on laajennettu vasta ja uutta aitausta pystytetty ei-tuotannollisella investointituella.

  Ohjelma

  • Johdatus teemaan
  • Harjoituksia tilan maisemakohteilla
  • Paritöiden purku
  • Kahvit

  Hinta: Hailuodon yritysryhmän yrityksille maksuton, muille 50 €/hlö + alv 24%

  Lisätietoja: Kalle Hellström, 043 825 5253, kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi  

  Ilmoittaudu 15.9.2017 mennessä: arja.keranen@maajakotitalousnaiset.fi