• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Maisemakävely Hupisaarilla - kansainvälinen maisemapäivä
 • Maisemakävely Hupisaarilla - kansainvälinen maisemapäivä

  Oulu, 20.10.2019

  Klo 12, Hupisaaret (kokoontuminen piparkakkutalon edustalla)

  Kuva: Mervi Tiermas

  Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20.10. Päivä liittyy Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Sopimukseen kuuluvatkin sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungissa. Kansainvälistä maisemapäivää vietetään kolmatta kertaa.

  Maisemakävely Oulun Hupisaarilla
  Kokoontuminen: Hupisaarten purot, Hupisaaret (piparkakkutalon edusta); Oulu klo 12.00. Hupisaarten purokunnostushankkeet, Vesistötalkkaritoiminta. Hupisaarten historiasta meille kertomassa Oulun seudun oppaista Kaarina Niskala.

  Tapahtuma on maksuton.

  Yhteistyössä Oulun kaupunki, LUKE, PP ELY, Terva-Oulun maa- ja kotitalousnaiset. Osallistujille lämmintä juomaa, särkitahnanappisia.

  Lisätietoa ja ilmoittautuminen: 16.10. mennessä p. 040 5667924, maarit.satomaa@maajakotitalousnaiset.fi 

  Lue lisää muualla Suomessa järjestettävistä maisemäkävelyistä täältä.

  Kansainvälinen maisemapäivä huipentuu 20.10. Instagramissa järjestettävään valokuvakilpailuun. Kilpailun tuomaristo valitsee parhaat kuvista, jotka julkaistaan maisemapäivän aikana kampanjan #arkimaisema-tunnisteella. Voittajat palkitaan aiheeseen sopivin kirjapalkinnoin.

  Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii ympäristöneuvos Tapio Heikkilä ympäristöministeriöstä. Heikkilä toteaa: ”#arkimaiseman tarkoitus on havainnoida ja tulkita maisemia, olivatpa ne pieniä tai suuria, maalla tai kaupungissa, tylsiä tai arvokkaiksi määriteltyjä. Maiseman olemuksen ymmärtäminen on askel niiden vaalimiseen.”

  Instagram: @arkimaisema
  Twitter: @arkimaisema

  Kansainvälinen maisemapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton ja Maa- ja kotitalousnaisten kanssa.