Maatilan tuotteiden jalostaminen & lihalaitoksen perustaminen -info
Kuusamo, 11.04.2018
Klo 11.45-16.00, Kuusamon Tropiikki, Kylpyläntie 5
Maa- ja kotitalousnaiset, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Kuluttajaliitto, Ruokatieto Yhdistys ry sekä maakunnalliset toimijat järjestävät valtakunnallisen koulutuskiertueen, jonka tavoitteena on tukea maatiloja tuotteiden jatkojalostamisessa ja myynnissä. Lisäksi perehdytään keskeisiin elintarvikkeiden markkinointiin ja myyntiin liittyviin kysymyksiin kuluttajansuojalain näkökulmasta.
Tilaisuudet on suunnattu yritystoimintaa suunnitteleville, aiheesta kiinnostuneille ja elintarvikevalvojille. Tilaisuuksissa asiantuntijat kertovat aihealueesta ja vastaavat yleisön kysymyksiin.
Ennakkoilmoittautuminen tämän linkin kautta 3.4. mennessä.
Tilaisuudet Pohjois-Pohjanmaalla:
9.4.2018 klo 11.45-16.00 Oulainen, Yritystalon Auditorio, Revonkatu 1
10.4.2018 klo 11.45-16.00 Oulu, Paloaseman ullakko, Kauppurienkatu 24
11.4.2018 klo 11.45-16.00 Kuusamo, Kuusamon Tropiikki, Kylpyläntie 5
Koulutuskiertueeseen on saatu avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.
Ohjelma
11.45 TERVETULOA
- Oulun Maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntija
12.00
MAATILAN TUOTTEIDEN JALOSTAMINEN JA MYYNTI
Viljeletkö viljaa, salaatteja, yrttejä tai muita vihanneksia? Vai tuotatko jotain muuta raaka-ainetta? Haluaisitko jatkojalostaa maatilasi tuotteita ja myydä niitä suoraan tilaltasi, torilla tai Reko-lähiruokarenkaassa? Asiantuntijoina ylitarkastajat Kaisa Kukkonen ja Pirjo Korpela Evirasta.
LIHALAITOKSEN PERUSTAMINEN
Haluatko perustaa lihaleikkaamon ja /tai lihavalmisteita valmistavan laitoksen? Asiantuntijoina ylitarkastajat Leena Oivanen ja Kaisa Kukkonen Evirasta.
13.30 KAHVI
14.00 EDELLISET AIHEET JATKUVAT
15.00 ALKUPERÄMERKIT ELINTARVIKEMYYNNIN TUKENA
- Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Asunmaa, Ruokatieto Yhdistys ry
15.25 KULUTTAJANSUOJAN PERUSPERIAATTEET
- Kuluttajaliiton digitaalinen tietopaketti
15.45 MUUTA AJANKOHTAISTA JUURI NYT
- Oulun Maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntija
16.00 TILAISUUS PÄÄTTYY
Tervetuloa!