Maasta markkinoille
11.12.2018: Luomuohran viljelystä hyviä kokemuksia
Viljelykierron ja uusien taudinkestävien lajikkeiden ansiosta kokemukset luomuohran viljelystä ovat rohkaisevia.
21.11.2018: Lisää luomua ruokalistoille
Kahden vuoden päästä, vuonna 2020, julkisissa keittiöissä tarjotusta ruoasta 20 prosenttia pitäisi olla luomua hallituksen luomuohjelman mukaan. Tällä hetkellä tavoitteeseen on matkaa.
24.09.2018: Lisää luomua ammattikeittiöihin – missä luomu luuraa?
Kahden vuoden päästä eli vuonna 2020 julkisissa keittiöissä tarjotusta ruoasta 20 prosenttia pitäisi olla luomua hallituksen luomuohjelman mukaan. Mikä on tilanne teidän kunnassanne?
13.10.2017: Pienryhmä tutustui Tanskan luomuun
Innokas luomuviljelijöiden Maasta markkinoille -pienryhmä tutustui heinäkuussa viljan viljelyyn ja avomaatuotantoon Tanskassa.
24.07.2017: Kestävän ruoantuotannon jäljillä
Mikä on paras, tehokkain ja kestävin tapa tuottaa ruokaa? Miten saamme ravinnon riittämään maapallon kasvavalle väestölle ja vielä tasapuolisesti?
22.06.2017: Rikkojen hallintaa ja nurmen jankkurointia Ylivieskan pellonpiennartapahtumassa
Maasta Markkinoille -hankkeella on useita havaintokokeita kesän aikana eri paikkakunnilla. Ylivieskan Niemelän kylällä Hannu Kontion tilalla keskitytään rikkojen hallintaan eri menetelmin ja tehdään nurmen jankkurointikoe. Havaintokoelohkoilla järjestetään maanantaina 3.7. yleinen pellonpiennartapahtuma, joka sisältää työnäytöksiä.
28.07.2016: Haapalan pelloilla testataan siemenseoksia viherlannoitukseen
Viherlannoitus parantaa pellon kasvukuntoa, lisää ravinteita viljelykiertoon ja estää rikkakasvien kasvua. Yleisesti viherlannoituksen tarkoituksena on lisätä ravinteita viljelykiertoon ja estää rikkakasvien kasvua. Etenkin typen lisääminen palkokasvien avulla seuraavien kasvien käyttöön on tärkeää.
07.07.2016: Kauralajikkeita ja viherlannoitusseoksia kokeillaan Paavolassa
Maasta markkinoille -hanke on aloittanut Paavolassa Rauno Haapalan pelloilla kauran lajikekokeita ja viherlannoitusseosten kokeilua. Ruutujen perustamisen on toteuttanut Luke Ruukki, joka tekee myös puinti- ja sadonmittaukset.