Maaseudun kausitöihin verkkopalvelun kautta

02.04.2020

MTK, ProAgria ja Suomen kylät avasivat maaliskuussa www.töitäsuomesta.fi -palvelun. Palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi, ilmoittaa vapaana olevista työpaikoista ja hakea työvoimaa. Muun muassa oululainen jalkapalloseura AC Oulu on ilmoittanut tarjoavansa pelaajiaan maaseudun työvoimaksi palvelun kautta.

- Meillä olisi seurassa varmasti useita hyvässä fyysisessä kunnossa olevia pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään raskastakin työtä. Teemme työnhakuilmoitukset www.töitäsuomesta.fi -palvelussa, ja toivottavasti pääsemme nopeasti töihin, kertoo AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen MTK:n tiedotteessa.

Koronakriisi vaikuttaa monen urheilijan toimeentuloon sekä seurojen talouteen, kun peli- ja harjoitustoiminta on keskeytetty. Osa pelaajista saa toimeentulonsa pelkästään pelaamisesta.  

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kertoo MTK:n tiedotteessa, että mikäli pelaajat saataisiin muihin töihin pelitauon ajaksi, säästäisi seura palkkakuluissa. Vastaavasti maatilat saisivat kausityöntekijöitä.

- AC Oulu on hieno esimerkki siitä, miten eri alojen ammattilaiset ovat valmiita myös maaseudun töihin. Nyt työnantajien kannattaa nopeasti laittaa paikkoja tarjolle, sanoo MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

MTK:n tiedotteeseen pääsee klikkaamalla tästä.

Lisätietoa töitäsuomesta.fi -palvelusta täältä.