Maailman maukkainta ja vastuullisinta lähiruokaa laarista lautaselle
22.02.2022
klo 9.30 - 13.30, etäyhteydellä
Tervetuloa istahtamaan yhteiseen, virtuaaliseen ruokapöytään, jonka äärellä tarkastellaan vastuullista ruoantuotantoa laarista lautaselle. Päivän aikana kuulemme inspiroivia esimerkkejä pohjoispohjalaisilta tiloilta ja toimijoilta. Pääsemme myös tutustumaan irlantilaisen maitoketjun menestystekijöihin.
Tilaisuus on osallistujille maksuton.
Millaista maukasta ja vastuullista ruokaa sinun lähelläsi tuotetaan? Kannustamme osallistujia valitsemaan lounaslautaselleen lähellä tuotettua ruokaa ja kertomaan ruokavalinnastaan muille tilaisuuteen osallistuville yhteisessä keskustelussa.
Ohjelma (tarkentuu)
klo 9.30 Tervetuloa!
klo 9.40 Ympäristöviisas viljely, lähiruuan paras ainesosa, Janne Matinlauri, Tyrnävän Mylly
klo 10.00 Biotalous alkaa pelloilta – uusia menestystekijöitä maitoketjuun – esimerkki maailmalta, Robert Harmoinen, Valio ja Marko Sorvisto, Kotipellon Tila
klo 11.00 Vastuullinen johtaminen ja yritystoiminta, Lauri Rahko, Maatila Rahko Oy
klo 11.30 Lounas
klo 12.15 Digitaaliset ratkaisut hiilijalanjäljen hallintaan ja viestintään, Jukka Ojala, Feelia ja Ernesto Hartikainen, Biocode
klo 12.45 Maailman parasta ruokaa ammattikeittiöissä:
- lmastoystävällinen Ii – miten näkyy elintarvikehankinnoissa, Anne Hautamäki, Iin kunta
- Tuottajien ja ammattikeittiöiden yhteistyömalli – Ruokeva-hanke, Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
klo 13.05 Miksi viestit, miten viestit – brändin ja markkinavuoropuhelun tärkeys, Joonas Karjula, Lännentila
klo 13.25 Päätössanat, Hanne Hurskainen, MTK Pohjois-Suomi
Ilmoittautumalla tästä saat osallistumislinkin sähköpostiisi
Tilaisuuden järjestävät ProAgria Oulun/Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Ruokeva-hanke, Ympäristöviisas viljeljä -hanke, COOPID-hanke, ProLiideri-hanke, Avaimet yrittäjyyteen -hanke ja Ruokaketju näkyväksi -hanke.