• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan keinot käytännössä -maastoretkeily
 • Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan keinot käytännössä -maastoretkeily

  Ylivieska, 16.10.2020

  Kokoontuminen klo 12.00, retkeily päättyy klo 16 mennessä, Rauhalantie 210, Ylivieska (Laukkupalon kosteikko). Lounasmahdollisuus klo 11.00 Ylivieskan kaupungintalolla, Kyöstintie 4 (omakustanteinen)

  Maa- ja metsätalouden vesienhallintaan etsitään parhaillaan konkreettisia toimintatapoja ja käytännön ratkaisuja eri puolilla Suomea. Valuma-aluetason vesiensuojelua on toteutettu jo aiemmin erilaisissa hankkeissa ja erilaisilla rahoituksilla. Tule mukaan tutustumaan Ylivieskan alueelle toteutettuihin vesiensuojelurakenteisiin, keskustelemaan jo toteutettujen ratkaisujen toimivuudesta maa- ja metsätalouden vesienhallinnan keinoina sekä pohtimaan uusia keinoja ja toimintatapoja.

  Retkeilykohteina ovat Pylväsojan alaosalle toteutettu mittava Laukkupalon kosteikko sekä Mertuanjoen yläosalle toteutetut Koivuniemen pienkosteikko ja Sintulan kosteikko. Retkeilyllä alan asiantuntijat, Antti Leinonen (Suomen metsäkeskus / Freshabit -hanke) sekä Markus Sikkilä (Maveplan Oy / PERUSKU -hanke), kertovat maa- ja metsätalouden vesienhallinnan keinoista.

  Retkeily on maksuton ja kaikille avoin. Koronavirustilanteen vuoksi retkeilyn osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön. Retkeilyllä liikutaan omilla autoilla.

  Ilmoittautumiset 13.10.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen terhi.rahkonen@ylivieska.fi
  Ilmoita myös, mikäli ruokailet kaupungintalolla (ml. erityisruokavalio). Lounaalla on tarjolla kahdenkalankeitto (7,90 €). Maksu tullessa kaupungintalon infoon.

  Retkeilyn järjestävät yhteistyössä Verkostoilla tehoa vesienhoitoon- sekä Kalajoen vesienhoitoryhmän - Vakaasti peräsimessä -hankkeet.

  Lisätietoja:
  Projektipäällikkö Riina Rahkila,
  Verkostoilla tehoa vesienhoitoon -hanke
  riina.rahkila(at)proagria.fi, p. 045 6578 717

  Hankevetäjä, Terhi Rahkonen, Kalajoen vesienhoitoryhmän Vakaasti peräsimessä -hanke
  terhi.rahkonen(at)ylivieska.fi, p. 040 182 8781

  Tilaisuuden ohjelma (pdf)


  Verkostoilla tehoa vesienhoitoon - lue lisää.