• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » Maa- ja kotitalousnaiset
 • Maa- ja kotitalousnaiset

  27.04.2020: Makumuistoja lautasella

  Kevät 2020 on muuttanut meidän kaikkien elämää. Ihmiset ovat joutuneet jäämään kotiin, hidastamaan elämäänsä ja tekemään asioita enemmän sisätiloissa. Monella voi olla enemmän aikaa ruoanlaittoon ja leivontaan. Myös ajatuksille saattaa olla enemmän tilaa ja monet muistot esimerkiksi lapsuudesta nousta mieleen niin ruoanlaitossa kuin muussakin elämässä.

  20.04.2018: Syödä elääkseen vai elää syödäkseen?

  Maa- ja kotitalousnaisille ja järjestöllemme kotimainen ruoka, vastuullisesti hoidettu luonto, maisema ja ympäristö sekä hyvinvoivat ihmiset ovat koko toiminnan arvopohja.

  21.02.2018: Tunnelmia Berliinin vihreiltä viikoilta

  Suuri ruokatapahtuma – Grune Woche, Vihreät viikot – on kuulunut berliiniläisten tammikuun must tapahtumiin jo useiden vuosikymmenien ajan. Talviaikaan pidetty maatalous- ja metsänäyttely järjestettiin Berliinissä ensimmäisen kerran helmikuussa 1926. Tuolloin näyttelyssä oli 50 000 kävijää.

  02.02.2018: Malja kosteikoille!

  Maailman kosteikkopäivä (World Wetlands Day) muistuttaa jälleen kosteikkojen suojelun merkityksestä.

  14.11.2017: Satokausikasviksia kattilaan ja hävikki minimiin

  Maa- ja kotitalousnaiset ovat kehittäneet päiväkoti-ikäisille Kasvisaarteen arvoituksen, jossa sukelletaan kasvisten maailmaan salapoliiseina. Apunaan lapset käyttävät omia aistejaan: leikissä tuoksutellaan, maistellaan, tunnustellaan, tutkitaan suurennuslasilla ja jopa kuunnellaan, mistä kasviksista voisi olla kyse. Eri tapahtumissa ovat Kasvisaarteen arvoitusta heittäytyneet selvittämään niin lapset kuin aikuisetkin!