Maa- ja kotitalousnaiset
06.05.2022: Elintarvikeyrityksen asiakkaana suurkeittiö
Pohjolan Peruna Oy ja Kotirannan Vihannesjaloste Oy kutsuivat lokakuussa 2021 pohjoispohjalaisten ammattikeittiöiden henkilökuntaa tehdasvierailulle. Matkan järjesti Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke. Mukana oli myös yritystoiminnan alkuvaiheessa olevia ruoka-alan yrittäjiä, joille raaka-aineiden alkuperä on tärkeää. Avaimet yrittäjyyteen -hanke oli mukana tutustumassa yrityksiin.
04.05.2022: Hyvinvointia ruoasta -ohjaaja opastaa kohti terveellisiä ruokailutottumuksia
Ohjaaja suunnittelee ja organisoi ryhmän toimintaa sekä vastaa osallistujien oppimisprosessin etenemisestä. Hänen kiireetön ja avoin läsnäolonsa luo rauhallista ja luottavaista tunnelmaa, jossa kaikkien on hyvä olla. Kun ohjaaja itse on motivoitunut terveellisistä elämäntavoista, myös osallistujat innostuvat niitä kokeilemaan ja noudattamaan.
16.11.2021: Kokemuksia kumppanuusmaataloudesta – säännöllinen satopaketti ja käyttövinkkejä arkeen
Ruoan verkkokaupat ovat saaneet koronan aikana hurjasti vauhtia. Onkin helppoa poimia verkossa ostoskoriinsa viikon ruokaostokset. Raaka-aineiden lisäksi eri palvelut tarjoavat valmiiksi suunniteltuja reseptejä helpottamaan arkea ja tuomaan uusia ideoita. Oletko sinä hyödyntänyt sellaisia?
24.06.2021: Villiyrteistä villiinnyttiin kesän kynnyksellä
Kesäkuun alussa saimme pitkästä aikaa kokoontua parinkymmenen henkilön joukolla Uusia makuja yrteistä -työpajaan Iin Valtarin koulun kotitalousluokkaan.
04.05.2021: Kiitos yli 30 vuoden yhteisestä matkasta
Olen saanut toimia yli 30 vuotta Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajana, ja sitä kautta ruoan ja maaseudun toimintaympäristön monipuolisissa tehtävissä. Jokainen päivä ja vuosi ovat olleet erilaisia. Omana punaisena lankana minulla on ollut kautta vuosien tehdä työtä alueemme ihmisten ja erityisesti maaseudun naisten, jäsenten ja luonnon hyvinvoinnin eteen kotimaista hyvää ruokaa unohtamatta.
27.04.2020: Makumuistoja lautasella
Kevät 2020 on muuttanut meidän kaikkien elämää. Ihmiset ovat joutuneet jäämään kotiin, hidastamaan elämäänsä ja tekemään asioita enemmän sisätiloissa. Monella voi olla enemmän aikaa ruoanlaittoon ja leivontaan. Myös ajatuksille saattaa olla enemmän tilaa ja monet muistot esimerkiksi lapsuudesta nousta mieleen niin ruoanlaitossa kuin muussakin elämässä.
20.04.2018: Syödä elääkseen vai elää syödäkseen?
Maa- ja kotitalousnaisille ja järjestöllemme kotimainen ruoka, vastuullisesti hoidettu luonto, maisema ja ympäristö sekä hyvinvoivat ihmiset ovat koko toiminnan arvopohja.
21.02.2018: Tunnelmia Berliinin vihreiltä viikoilta
Suuri ruokatapahtuma – Grune Woche, Vihreät viikot – on kuulunut berliiniläisten tammikuun must tapahtumiin jo useiden vuosikymmenien ajan. Talviaikaan pidetty maatalous- ja metsänäyttely järjestettiin Berliinissä ensimmäisen kerran helmikuussa 1926. Tuolloin näyttelyssä oli 50 000 kävijää.
02.02.2018: Malja kosteikoille!
Maailman kosteikkopäivä (World Wetlands Day) muistuttaa jälleen kosteikkojen suojelun merkityksestä.
14.11.2017: Satokausikasviksia kattilaan ja hävikki minimiin
Maa- ja kotitalousnaiset ovat kehittäneet päiväkoti-ikäisille Kasvisaarteen arvoituksen, jossa sukelletaan kasvisten maailmaan salapoliiseina. Apunaan lapset käyttävät omia aistejaan: leikissä tuoksutellaan, maistellaan, tunnustellaan, tutkitaan suurennuslasilla ja jopa kuunnellaan, mistä kasviksista voisi olla kyse. Eri tapahtumissa ovat Kasvisaarteen arvoitusta heittäytyneet selvittämään niin lapset kuin aikuisetkin!