• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Luontoalan yrittäjien treffit
  • Uudet alut, tuoksuvat silmut – luontoalan yrittäjien treffit

    Liminka, 29.03.2023

    klo 12.00–14.30 ja 14.30–15.15 Villiyrttikarkelot-info, Pitojen Helmi, Ketunmaantie 1, Ala-temmes

    Tule mukaan Pohjois-Pohjanmaan luontoalan yrittäjien treffeille! Päivän aikana kuulemme hyviä malleja ja ratkaisuja luonnontuoteraaka-aineketjuista ja markkinoista, toimialatietoa ja yritysesimerkkejä.

    Tilaisuus on suunnattu luontoalan yrittäjille, elintarvikejalostajille, keruu- ja käsittelyteknologian kehittäjille, kerääjille ja metsänomistajille.

    Luvassa mukavaa yhdessäoloa paikan päällä ja käsillä tekemistä asian ohella! Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

    Päivän päätteeksi suunnittelemme Oulussa la 10.6.2023 järjestettäviä Villiyrttikarkeloita. Haluaisitko näytteilleasettajaksi tapahtumaan? Napakassa infossa kuulet lisää mahdollisuuksista. Villiyrttikarkelot järjestää Pohjois-Pohjanmaan Luontoalan yrittäjät ry yhdessä paikallistoimijoiden kanssa.

    Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen ennen tilaisuuden alkua.

    Ohjelma (muutokset mahdollisia):

    11.15 Lounas, omakustanteinen

    12.00 Tervetuloa! Tilaisuuden avaus

    12.05 Eväitä luonnontuotealan toimintaohjelmasta, Juha Rutanen, Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – ruokasektorin koordinaatio, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

    12.15 Luonnontuotteet esille metsätiedoista, metsätietoasiantuntija Raili Hokajärvi, Suomen Metsäkeskus

    12.30 Nuoret kerääjinä yrityksille, keruuasiantuntija Miia Konttinen, Oulun 4H-yhdistys/LuoPPo-hanke

    12.45 Kahvitauko keväisen risuasetelman parissa

    13.30 Luonnontuotteiden tukku- ja välitystoiminta – tuloksia kyselystä, Juha Rutanen

    13.50 Yrityscase Paahka Oy, Hanne Kluukeri, Himanka: yritys valmistaa kuivattuja valmisruokatuotteita, joissa hyödynnetään mm. kuusenkerkkää, ruusujuurta ja nokkosrouhetta!

    14.10 Yrityscase Essence of Lapland, Eva Gunnare, Jokimukka (Jokkmokk), Ruotsi: yrittäjä luotsaa Ruotsin Lapissa luontoon ja luonnontuotteisiin painottuvia kulinaristisia retkiä, makukävelyitä ja maistatuksia ympäri vuoden. Yritys on herättänyt kiinnostusta matkailumedioissa ulkomailla saakka!

    14.30 Kiitokset ja katse eteenpäin!

    Villiyrttikarkelot-info klo 14.30 alkaen

    14.30 Missä mennään ja miten mukaan Villiyrttikarkeloihin, puheenjohtaja Päivi Kaukua, PoPoLu ry

    15.00 Mitä pienryhmät tarjoavat luontoalan yrityksille?

    • Tuula Kokko, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Ruokaketju näkyväksi!
    • Riikka Heikkilä, Suomen Metsäkeskus, LuoPPo-hanke​​​​​​

    15.15 Jatkoaskeleet ja päätös

    Ilmoittaudu tästä 22.3. mennessä

    Lisätiedot: Mervi Tiermas p. 044 431 4606, mervi.tiermas@maajakotitalousnaiset.fi ja Riikka Heikkilä, p. 050 5727995, riikka-liisa.heikkila@metsakeskus.fi 

    Tilaisuuden järjestää:

    Maistuvaa meiltä ja muualta -hanke: ProAgria Oulu/MKN Oulu
    Luonnontuotteet ja luontopalvelut kasvuun Pohjois-Pohjanmaalla – LuoPPo-hanke:  Suomen metsäkeskus ja Oulun 4H-yhdistys

    Maistuvaa meiltä ja muualta – lue lisää.