• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Luonnonlaidunpäivän retki Hiastinhaaralla ja Kylien maisemahelmet-hankkeen tapaaminen
 • Luonnonlaidunpäivän retki Hiastinhaaralla ja Kylien maisemahelmet -tapaaminen

  Ii, 17.06.2023

  klo 10-14 Pohjois-Iin koulu sekä Junnilan ja Hiastinhaaran laitumet. Kokoontuminen kello 10 Pohjois-Iin koulu, Virkkulantie 72, 91100 Ii

  Luonnonlaidunpäivänä 17.6. tapaavat Pohjois-Iissä Kylien maisemahelmet -hankkeen toimijat ja samalla tutustutaan Pohjois-Iin lammaslaitumiin Junnilassa ja Hiastinhaarassa. Pohjois-Iin kyläyhdistys ja Korpiniityn lammastila hoitavat 10 hehtaarilla hakamaita ja metsälaitumia Iin Hiastinhaarassa, Patakarissa ja Junnilassa. Lampaat ovat tehneet maisemanhoitotyötä vuodesta 2014.

  Hiastinhaaralla on suosittu luontopolku lintutorneineen ja tulipaikkoineen. Tervetuloa tutustumaan lampaiden tekemään maisemanhoitotyöhön ja laidunalueen luontoon.  

  • Kello 10-11 Kokoontuminen Pohjois-Iin koulu, Virkkulantie 27, 91100 Ii. Vaihdetaan kylien maisemanhoidon kuulumiset kahvikupin äärellä.
  • Kello 11-11.45 Tutustuminen Helmi-ohjelman tuella vuonna 2022 kunnostettuun Junnilan lammaslaitumeen (5 ha), joka sijaitsee 0,8 km päässä koululta (Junnilantietä n. 400 m). Paikalla myös lampuri Olli Häyrynen.
  • Kello 12-14 Siirtyminen Hiastinhaaran laitumelle (Kantolantietä 1,4 km, josta opaste vasemmalle kohti rantaa, 600 m hiekkatietä). Luonnonlaidunpäivän tutustumisretki Hiastinhaaran ja Patakarin lammaslaitumiin, vierailu lintutornissa, makkaranpaistoa laavulla sekä vapaamuotoista verkostoitumista. Oppaana maisema-asiantuntija Kalle Hellström. Mukana myös lammasasiantuntija Anniina Säisä, lampuri Olli Häyrynen ja tutkija Marika Laurila (Luonnonvarakeskus).

  Tilaisuuden järjestävät Pohjois-Iin kyläyhdistys, Korpiniityn lammastila ja ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Kylien maisemahelmet- ja Rantalaidun -hanke.

  Mukana myös Maa- ja kotitalousnaisten Luontotekoja -kampanja!

  Järjestömme maisema- ja ympäristöasiantuntijat kampanjoivat luonnon monimuotoisuuden edistämisen puolesta vuosina 2022-2024.