Luonnonlaidunpäivä Hiastinhaaralla

Ii, 18.06.2022

Klo 10-15, Hiastinhaaran luontopolku ja lintutorni, Hiastinkuja, 91100 Ii

Hiastinlahden alue kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen ja on valtakunnallisesti merkittävä lintuvesikohde.
Alueella kulkee kaksi luontopolkureittiä Hiastinhaaran reitti (2 km) ja Patakarin reitti (0,7 km), joka sijaitsee alueen loppupäässä lintutornin ja laavupaikan ympärillä. Molemmat reitit kulkevat pitkospuita pitkin ja reitit soveltuvat maastoltaan hyvin lapsiperheille.

Pohjois-Iin kyläyhdistys on hoitanut alueen luonnonlaidunkohteita yhteistyössä paikallisen lampurin kanssa jo vuodesta 2014. Tänä kesänä Hiastinhaaran ja Patakarin laidunkohteiden lisäksi aloitetaan kunnostamaan Junnilan lammaslaidunta.

Pohjois-Iin kyläyhdistystoiminta täyttää tänä vuonna 35 vuotta ja tämä luonnonlaidunpäivän tapahtuma on osa juhlavuoden tapahtumia.

Ohjelma: Hiastinhaaran luontopolun parkkialueella infopiste luonnonlaidunnuksesta ja myynnissä Korpiniityn lammastilan tuotteita. Päivän aikana mm. lapsille luontobongausta, opastettuja luontoretkiä ja rimagolfia.

Paikan päällä kysymyksiin vastailevat Oulun Maa- ja kotitalousnaisten maisema- ja ympäristöasiantuntija Taru Koskinen, sekä ympäristöasiantuntija Taina Romppanen

Suositellaan paikalle saapumista polkupyörällä tai jalkaisin. Tapahtuman ajan alue on suljettu ajoliikenteeltä.

Tietoa Hiastinhaaran luontopolusta ja lintutornista

Yhteistyökumppanit: Pohjois-Iin kyläyhdistys ry, Korpiniityn lammastila, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Ruokaketju näkyväksi – ja Pohjoisen Maisemahelmet -hankkeet.

Tilaisuuksissa on esillä myös Maa- ja kotitalousnaisten Luontotekoja -kampanja. Järjestömme maisema- ja ympäristöasiantuntijat kampanjoivat luonnon monimuotoisuuden edistämisen puolesta vuosina 2022-2024. Vuoden 2022 erityisteemaksi valitsimme laidunnuksen ja sen merkityksen avaamisen niin luonnon monimuotoisuudelle, maisemalle kuin alueiden yleiselle viihtyisyydelle.

Lisätietoja:

Ruokaketju näkyväksi

Lue lisää

Pohjoisen maisemahelmet

Lue Lisää

Lue lisää