• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Luonnonlaidunlihaa lautasille – mahdollisuuksia myyntiin
 • Luonnonlaidunlihaa lautasille – mahdollisuuksia myyntiin

  28.03.2023

  klo 9–11, Teams-etäyhteys

  Tervetuloa Maistuvaa meiltä ja muualta- ja Rantalaidun hankkeiden järjestämään webinaariin! Tilaisuudessa kuulemme luonnonlaidunlihan osalta kokemuksia Ruotsista ja suomalaisen tuottajien perustaman yhdistyksen ajankohtaisia kuulumisia. Lisäksi tietoa luonnonlaitumien monista arvoista ja lopuksi lihakaupan omistajan näkökulmasta.

  Laidunnus erilaisilla perinnebiotoopeilla ja luonnonlaitumilla turvaa lukuisten lajien elinmahdollisuudet. Laidunnus näillä kohteilla auttaa säilyttämään neljäsosan maamme uhanalaisesta lajistosta. Vaikutusta on muun muassa niittylajistoon, hyönteisiin ja linnustoon. Laiduntaminen luonnonympäristössä hyödyttää myös laiduneläimiä. Laiduntaminen on esimerkiksi naudoille luonnollista ja lajinmukaista elämää.

  Luonnonlaidunlihan tuottajat haluavat nostaa ympäristöystävällisin tuotteensa kuluttajien tietoisuuteen muun lihantuotannon rinnalla. Perinnebiotoopit ja luonnonlaitumet tuottavat tilojen laiduneläimille osan rehuntuotannosta.
  Suomen luonnon monimuotoisuuden säilyvyyteen perinneympäristöissä ja luonnonlaitumilla kuluttaja voi halutessaan vaikuttaa esimerkiksi valitsemalla lautaselleen luonnonlaidunlihaa, jolloin valinnallaan on mahdollisuus tukea perinnebiotooppiemme monimuotoisuutta.

  Ohjelma:

  • Tervetulosanat, Tuula Kokko, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
  • Swedish experiences of developing and marketing added value for beef and lamb raised on semi natural pastures Naturbeteskött, Anna Jamiesson, Verksamhetsledare Naturbeteskött i Sverige
  • Mitä luonnonlaidunliha on ja tuottajien perustaman yhdistys, Aarne Schildt, Bosgård, Porvoo
  • Luonnonlaidunten monet arvot, Maarit Satomaa, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
  • Luonnonlaidunliha lihatiskissä, Petteri Pyhtilä, yrittäjä, Oulun liha- ja kalakauppa
  • Loppusanat, Maarit Satomaa, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

  Ilmoittaudu mukaan su 26.3. mennessä tämän linkin kautta