• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Luonnonhoitajan ja vieraskasvien torjunnan koulutus
 • Luonnonhoidon ja vieraskasvien torjunnan koulutus

  Oulu, 14.03.2019

  Klo 17-20.30, Original Sokos Hotel Arinan kokoustilat, Kauppakeskus Valkea, 4. krs, Isokatu 25

  Koulutuksessa käydään läpi muun muassa mitä asioita luontotalkoiden vetäjän ja vieraslajitorjujan pitää ottaa huomioon, tarvitaanko lupia sekä minkälaisia varusteita talkoissa tarvitaan. Koulutuksessa käydään läpi myös vieraslajeja ja niiden torjuntaa sekä ryhmänjohtamista. Koulutus sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille lähtötasosta riippumatta.

  Kurssi on maksuton osallistujille, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen.

  Ilmoittaudu täällä!

  Koulutus on maksuton ja osa Allergia-, iho- ja astmaliiton ja WWF:n yhteistä kolmivuotista Terve askel luontoon -hanketta. Yhteistyössä ProAgria Oulun ja Oulun maa- ja kotitalousnaisten Vieraskasvit hallintaan -hanke.

  Muut paikkakunnat:
  Etäyhteys netin kautta Helsingin koulutukseen 7.3. klo 17-20.30
  Ilmoittautuminen etäosallistumisesta täällä!

  Ilmastonmuutos tuo lisätarvetta myös haitallisten vieraskasvilajien hallintaan – osallistu maisematekokilpailuun 2019

  ProAgria Oulu ja Oulun maa- ja kotitalousnaiset vievät yhtenä aiheenaan eteenpäin myös vieraskasvilajien hallintaa. Vieraskasvien torjunta on vuoden 2019 aiheena myös valtakunnallisessa maa- ja kotitalousnaisten maisematekokampanjassa ja siihen liittyvässä kilpailussa: Suuret suomalaiset vieraslajitalkoot.

  Ilmastonmuutos tuo lisätarvetta haitallisten vieraslajien hallintaan luonnonmonimuotoisuuden hoidossa sekä taloudellisten haittojen ehkäisemiseksi. Siihen liittyen toteutamme myös EAKR rahoitteista hanketta Vieraskasvit hallintaan - Haitallisten vieraslajien hallintaan ja torjuntaan liittyvien prosessien ja innovaatioiden kehittäminen. Vieraskasvit ovat aiheena myös Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden yhteistyöryhmän tiedonvälityksessä, jossa Oulun maa- ja kotitalousnaiset toimivat vuoden 2019 koollekutsujina.

  Vieraskasvit ovat lajeja, jotka ovat siirtyneet luontaisilta esiintymisalueiltaan ihmisen mukana uusille alueille. Osa näistä lajeista menestyy hyvin ja ne leviävät tehokkaasti edelleen tukahduttaen muuta kasvillisuutta. Nopeasti leviävät haitalliset vieraskasvit, esimerkiksi jättipalsami ja lupiini hävittävät alleen luonnolle tärkeää ja herkkää niittyjen lajistoa.

  Monet haitalliset vieraskasvit ovat levinneet luontoon puutarhajätteen mukana tai villiytyneistä puutarhoista tai asumattomilta tonteilta tai maanrakennuksen läjitysmaiden kautta. Tonttien reunamilla olevia luonnonalueita kannattaakin tutkia asukkaiden kanssa yhteisvoimin ja kitkeä löytyneet haitallisten vieraskasvien alut jo heti pienenä.

  Lisätiedot:

  Terve askel luontoon -hanke:

  Tiina Parkkima, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry
  p. 040 145 8288, tiina.parkkima@allergia.fi
  www.luontoaskel.fi  

  Vieraskasvit hallintaan -hanke:
  Taimi Mahosenaho, ProAgria Oulu / Oulun maa- ja kotitalousnaiset
  p. 040 551 7807 taimi.mahosenaho@maajakotitalousnaiset.fi  
  www.proagriaoulu.fi/fi/vieraskasvit-hallintaan/  

  Tietosuoja:

  • Minulle saa lähettää lisätietoa aiheeseen liittyvissä asioissa.
  • Kyselyssä antamiani tietoja saa käyttää hankkeissa tarvittavissa osallistujaluetteloissa.

  ProAgrian osalta henkilötietojen käsittely on kuvattu tietosuojaselosteessa: www.proagria.fi/tietosuojaseloste
  Allergia-, iho- ja astmaliitto: tietosuojaseloste