Luomutreffit

Liminka, 16.03.2023

klo 13-16, Pitojen Helmi, Ketunmaantie 1, Ala-Temmes

Tervetuloa koko ruokaketjun verkostoitumistilaisuuteen! Tilaisuus on tarkoitettu ruokapalveluille, tuottajille, jatkojalostajille ja tukkutoimijoille. Treffeillä keskustellaan luomutuotteiden käytöstä ruokapalveluissa sekä ratkaistaan luomun saatavuuteen liittyviä haasteita.

Ohjelma

13:00 Alkumalja ja esittäytymiset

Luomutetaan ruokapalvelut – Luomuttamisen tavoitteita ammattikeittiöille
Anu Arolaakso, Savon koulutuskuntayhtymä

Luomun kehitysnäkymät Pohjois-Pohjanmaalla
Viivi Virkkula, ProAgria Oulu, Tehoa pohjoiseen luomuun

Luomuporkkana pellolta jatkojalostukseen, Hannu Keskinen, luomuviljelijä

Luomukaritsan tie keittiöön, Jaana Väisänen, Kukkolankosken Luomu

14:00 Kahvia ja verkostoitumista

14:30 Luomun käyttö Lumijoen kunnassa
Sinikka Halonen, Lumijoen kunta, ruoka- ja puhdistuspalveluiden työnjohtaja

Julkisten hankintojen haasteita ja keinoja luomun käytön edistämiseksi
Katri Sipola, Monetra Oulu, hankinta-asiantuntija

Miksi viestiä luomusta?
Taru Koskinen, Maa- ja kotitalousnaiset, Ruokaketju näkyväksi

Arctic Food Lab -verkoston ja Oulu2026 kulttuuripääkaupungin mahdollisuudet
Kaisa Myllykangas, Maa- ja kotitalousnaiset, Maistuvaa meiltä ja muualta

Yhteenveto ja keskustelua

16:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiset pe 10.3.2023 mennessä riittävän tarjoilun varaamiseksi.

Luomutreffit järjestää valtakunnallinen Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hanke yhteistyössä Tehoa pohjoiseen luomuun, Maistuvaa meiltä ja muualta- sekä Ruokaketju näkyväksi - hankkeiden kanssa.

 

Tule mukaan

Ilmoittaudu luomutreffeille 10.3. mennessä!

Lisätietoja
Heli Tossavainen
p. 044 785 6692
heli.tossavainen@savonia.fi