Ilmoittaudu luomutreffeille 10.3. mennessä!
Luomutreffit
Liminka, 16.03.2023
klo 13-16, Pitojen Helmi, Ketunmaantie 1, Ala-Temmes
Tervetuloa koko ruokaketjun verkostoitumistilaisuuteen! Tilaisuus on tarkoitettu ruokapalveluille, tuottajille, jatkojalostajille ja tukkutoimijoille. Treffeillä keskustellaan luomutuotteiden käytöstä ruokapalveluissa sekä ratkaistaan luomun saatavuuteen liittyviä haasteita.
Ohjelma
13:00 Alkumalja ja esittäytymiset
Luomutetaan ruokapalvelut – Luomuttamisen tavoitteita ammattikeittiöille
Anu Arolaakso, Savon koulutuskuntayhtymä
Luomun kehitysnäkymät Pohjois-Pohjanmaalla
Viivi Virkkula, ProAgria Oulu, Tehoa pohjoiseen luomuun
Luomuporkkana pellolta jatkojalostukseen, Hannu Keskinen, luomuviljelijä
Luomukaritsan tie keittiöön, Jaana Väisänen, Kukkolankosken Luomu
14:00 Kahvia ja verkostoitumista
14:30 Luomun käyttö Lumijoen kunnassa
Sinikka Halonen, Lumijoen kunta, ruoka- ja puhdistuspalveluiden työnjohtaja
Julkisten hankintojen haasteita ja keinoja luomun käytön edistämiseksi
Katri Sipola, Monetra Oulu, hankinta-asiantuntija
Miksi viestiä luomusta?
Taru Koskinen, Maa- ja kotitalousnaiset, Ruokaketju näkyväksi
Arctic Food Lab -verkoston ja Oulu2026 kulttuuripääkaupungin mahdollisuudet
Kaisa Myllykangas, Maa- ja kotitalousnaiset, Maistuvaa meiltä ja muualta
Yhteenveto ja keskustelua
16:00 Tilaisuus päättyy
Ilmoittautumiset pe 10.3.2023 mennessä riittävän tarjoilun varaamiseksi.
Luomutreffit järjestää valtakunnallinen Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu) -hanke yhteistyössä Tehoa pohjoiseen luomuun, Maistuvaa meiltä ja muualta- sekä Ruokaketju näkyväksi - hankkeiden kanssa.