Luomupuutarhatuotantoa tehokkaasti ja kannattavasti

Hankkeen yksi osa-alueista on luomupuutarhantuotanto. Tavoitteena on lisätä tuotannon volyymia ja valikoimaa, kehittää tuotantotapoja sekä parantaa tuotannon tehokkuutta ja kannattavuutta.

Luomupuutarhatuotannossa on vaikea saavuttaa tavanomaisen puolen hehtaarisatoja, joten sadon laadun sekä määrän optimointi on ensisijaisen tärkeää niin, että koko sadosta saadaan kauppakelpoista. Laadullisia keinoja voidaan kehittää mm. viljelyteknisin keinoin sekä perehtymällä enneltaehkäisevän ja biologisen kasvinsuojelun antamiin mahdollisuuksiin.

Lisäksi hankkeen pienryhmätoiminnalla on tarkoitus luoda verkostoja, joiden kautta lähialueen puutarhaviljelijät voivat kehittää toimivaa sekä kaikkia osapuolia hyödyttävää ja kehittävää yhteistyötä. Toimiva verkosto ja yhteistyö ovat osaltaan nostamassa pohjoispohjalaisen luomupuutarhatuotannon kannattavuutta ja näkyvyyttä sekä pääsyä laajemmille markkinoille.

Linkkejä

Luomupuutarhantuotanto, linkki YmpäristöAgron Luomupuutarha-sivuille

Puutarhakasvien luomutuotanto, luomuTIETOverkon sivusto

Voimakas-hankkeen kotisivut

Puutarhatalouden suunnat, (ks. s. 84-103), Maaseudun tiedetreffien satoa: Artikkelikokoelma ja kokemuksia Maaseudun tiedetreffit-hankkeesta (2013–14)

Puutarhatilastot, Luke

Muokattu viimeksi: 8.11.2016

Kehitä puutarhayritystäsi kanssamme! Tutustu palveluihimme.