• proagriaoulu.fi » Maasta markkinoille » Luomupuutarhatuotanto
 • Luomupuutarhatuotantoa tehokkaasti ja kannattavasti

  Hankkeen yksi osa-alueista on luomupuutarhantuotanto. Tavoitteena on lisätä tuotannon volyymia ja valikoimaa, kehittää tuotantotapoja sekä parantaa tuotannon tehokkuutta ja kannattavuutta.

  Luomupuutarhatuotannossa on vaikea saavuttaa tavanomaisen puolen hehtaarisatoja, joten sadon laadun sekä määrän optimointi on ensisijaisen tärkeää niin, että koko sadosta saadaan kauppakelpoista. Laadullisia keinoja voidaan kehittää mm. viljelyteknisin keinoin sekä perehtymällä enneltaehkäisevän ja biologisen kasvinsuojelun antamiin mahdollisuuksiin.

  Lisäksi hankkeen pienryhmätoiminnalla on tarkoitus luoda verkostoja, joiden kautta lähialueen puutarhaviljelijät voivat kehittää toimivaa sekä kaikkia osapuolia hyödyttävää ja kehittävää yhteistyötä. Toimiva verkosto ja yhteistyö ovat osaltaan nostamassa pohjoispohjalaisen luomupuutarhatuotannon kannattavuutta ja näkyvyyttä sekä pääsyä laajemmille markkinoille.

  Linkkejä

  Luomupuutarhantuotanto, linkki YmpäristöAgron Luomupuutarha-sivuille

  Puutarhakasvien luomutuotanto, luomuTIETOverkon sivusto

  Voimakas-hankkeen kotisivut

  Puutarhatalouden suunnat, (ks. s. 84-103), Maaseudun tiedetreffien satoa: Artikkelikokoelma ja kokemuksia Maaseudun tiedetreffit-hankkeesta (2013–14)

  Puutarhatilastot, Luke

  Muokattu viimeksi: 8.11.2016

  Kehitä puutarhayritystäsi kanssamme! Tutustu palveluihimme.