Syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys

29.08.2017

Satavuotiaan Suomen kunniaksi kannustetaan kaikkia suomalaisia syömään yhdessä luomupuuron maailmanennätys 6. syyskuuta. Tähän on tarjolla mahdollisuus myös Kempeleessä Zeppeliinin keskustorilla, jossa luomupuuroa on tarjolla ke 6.9. kello 10–12.


Tapahtuman järjestäjinä ovat ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Maasta Markkinoille -hanke, MTK-Pohjois-Suomi ja Kempeleen Maa- ja kotitalousnaiset. Mukana on lehmämaskotti sekä tarjolla viljan tähkien tunnistusta, tietoa luomusta ja luomuviljelijän kokemuksia.

Kaikki suomalaiset voivat osallistua luomupuurokampanjaan 6.9. nauttimalla luomupuuroa, ottamalla kuvan annoksesta ja julkaisemalla sen Luomupuuron ME -tapahtuman seinällä Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa tunnisteella #luomupuuronME. Pro Luomu arpoo kaikkien puurokuvia jakaneiden kesken palkintoja.

Luomupuuron ME on osa valtakunnallista luomun koordinaatiohanketta.

Pohjois-Pohjanmaalla kampanjaan osallistuvat myös Iin Kotitalousnaiset, Kempeleen kunnan ateriapalvelut, Kontion maa- ja kotitalousseura, Kuusamon kaupungin ateriapalvelut, Liikelaitos Oulun Serviisi, Livokas/Livon kylä, Lumijoen kunta, Mankilan Kyläseura, Muhoksen kunta, Oulun kaupunki/ Nuorisopalvelut/Nuorten pajakeskus/Lounasravintola Makoisa, Pudasjärven kaupungin ruokapalvelut, Pulkkilan Maa- ja kotitalousseura, Piippolan Maa- ja kotitalousseura, Pyhäjoen Maa- ja kotitalousnaiset, Siikajoen kotitalousseura, Temmeksen maa- ja kotitalousnaiset, Utajärven kunta, Vaalan kunta, Vihannin Maaseutuyhdistys ja Ylivieskan kaupunki.

Valtakunnallinen osallistujalista ja lisätietoa