• proagriaoulu.fi » Maasta markkinoille » Maasta markkinoille -toimintaa » Luomukasvintuotannon pienryhmät
  • Luomukasvintuotanto haltuun pienryhmässä kokemuksia jakaen

    Tule Maasta Markkinoille -pienryhmään pohtimaan, miten onnistut parhaiten luomutuotannossasi. Jaamme yhdessä kokemuksia onnistumisista ja etsimme ratkaisuja viljelyn haasteisiin.

    Ryhmässä pureudutaan viljelytekniikoihin, hyviin käytäntöihin sekä tilan toiminnan suunnitteluun ja johtamiseen. Tavoitteena on verkostoitua toisiin tuottajiin ja oppia yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Toiminta pohjautuu yhdessä oppimiseen!

    Ryhmän teemat ja sisältö tarkentuvat mukaan lähtevien tilojen tarpeiden mukaan. Jokaiselle tilalle tehdään kehittämistarvekartoitus.

    Aiheita voivat olla esimerkiksi

    • viljelykiertojen suunnittelu
    • rikkojen torjunta
    • täydennyslannoitus
    • maanparannustoimenpiteet
    • tilan toiminnnan suuntaaminen tulevaisuudessa
    • talous ja johtaminen.

    Aiheita voidaan tarkentaa eri tuotantosuuntien mukaan. Olitpa luomuviljan/kauran, rehuvalkuaiskasvien, luomupuutarhakasvien- ja marjojen tai luomusiemenen tuottaja, olet tervetullut pienryhmiin.

    Pienryhmä tarjoaa oivalluksia ja hyviä käytäntöjä tilasi tuottavuuden parantamiseen. Ryhmässä vertaillaan muun muassa erilaisia tunnuslukuja. Tapaamiset tuovat myös iloa ja virkistäytymistä arkeen – keskustelu toisten samassa veneessä olevien kanssa antaa voimavaroja myös omaan jaksamiseen.

    Maasta Markkinoille -toimintaan osallistuvan luomukasvinviljelytilan rahoitusosuus on 1 000 euroa + alv 24 %. Hinta sisältää pienryhmätoiminnan 1–2 henkilölle/tila

     






    Mikä on luomukasvin-tuotannon pienryhmä?
    • Uusia ryhmiä alkaa syyskuussa 2017.
    • Noin kaksi tilakäyntiä ja viisi pienryhmätapaamista.
    • Mahdollisuus osallistua maksutta muuhun Maasta Markkinoille -toimintaan: pellonpiennarpäiviä kesällä 2017 ja 2018, Pohjoisen Luomupäivät talvella 2018 ym.
    Mitä saat pienryhmästä?
    • tietoa tuotantosi kehittämiskohteista ja tilakohtaista tarkastelua
    • uusimpia toimintatapoja ja välineitä
    • toimintaa ja oppimista sekä tilakohtaisesti että toisten viljelijöiden ja asiantuntijoiden kanssa
    • uusia kontakteja ja ideoita toisilta yrittäjiltä
    • mahdollisuuden kehittää ProAgrian palveluja