Luomublogi

09.11.2020: Luomusiemenen tuottajaksi?

Koronaepidemian vuoksi luomusiemenuudistus siirtyy kaksi vuotta eteenpäin eli tavanomaista siementä on vielä mahdollista käyttää yleisluvalla, jos luomusiementä ei ole saatavilla. Toisaalta nyt on hyvä mahdollisuus lisätä siementuotantoa, että jatkossa olisi käytettävissä enemmän kotimaista siementä.

01.02.2019: Kaliumia peltoon?

Nyt on hyvä aika muistella viime kesää sekä pohtia tulevaa kasvukautta. Millaisia kasvustot olivat viime kesänä? Oliko kasveissa jotain mahdollisia oireita? Lakoontuminen, lehtien sinivihreä väritys ja kasvuston nuutuminen voivat olla oireita kaliumin puutteesta.

07.12.2018: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – myös viljelysuunnittelussa

Taas on yksi kasvukausi nähty ja koettu. Nyt on hyvä hetki istahtaa hetkeksi alas ja muistella kulunutta. Mikä meni pieleen ja mikä hyvin? Mikä oli nurmen satotaso, entäpä viljan? Riittääkö rehu ja onko se laadullisesti sopivaa? Mitä havaintoja tehtiin lohkojen kasvukunnosta? Täyttyivätkö ympäristökorvauksen ehdot?

15.01.2018: Puhdaskauran tuotannolla lisää kannattavuutta

Talven aikana on ollut useita kirjoituksia, kuinka luomukaura vetää markkinoilla ja kysyntää on runsaasti. Nyt viimeistään on tiloilla pohdittavana tulevan kesän viljelykset ja mitä kannattaisi tuottaa.

09.02.2017: Eläinten hyvinvointikorvaus ja luomuemolehmätuotanto

Toistaiseksi tavanomainen emolehmätila, jonka pellot ovat luomussa, miettii sitoutumista eläinten hyvinvointikorvaukseen vuonna 2017. Mietinnässä on myös siirtää eläimet luomuun kevään 2017 aikana. Eläinten hyvinvointikorvausta tila ei ole aiemmin hakenut. Miten lähteä liikkeelle?

10.02.2016: Kotieläimet siirtymävaiheen kautta luomutuotantoon

Luomukotieläintuotannon voi aloittaa tila, jonka pellot ovat jo aiemmin olleet luomussa, mutta myös yhtä aikaa sekä pelto- että eläintuotannon osalta. Luomukotieläintuotannon sitoumus edellyttää kaksipäiväistä koulutusta luomukotieläintuotannosta. ProAgria Oulu järjestää luomukotieläinpäivät 1.–2. maaliskuuta Limingan Tupoksessa Vihiluodon Kalan tiloissa.