EkoCentrian työkalut, Anu Arolaakso & Luomulainsäädännön koukerot – Markkinointi, jatkojalostus ja luonnontuotteet, Jaana Elo / Missä luomu luuraa -tilaisuuden materiaaleja 27.9.2018
Luomua ravintoloihin ja ammattikeittiöihin
Ammattikeittiöillä ja ravintoloilla on keskeinen rooli ruokatottumusten ja ruokavalion kehittämisessä ja arkipäiväistämisessä. Suurin osa ihmisistä on tavalla tai toisella kosketuksissa joko ammattikeittiöihin (koulut, työpaikkaruokalat ym.) ja/tai ravintoloihin. Kuluttajat pääsevät kosketuksiin luomutuotteiden kanssa, ja näin luomu pääsee marginaalista yleiseempään käyttöön. Lisäämällä luomua ruokalistoille ammattikeittiöt ja ravintolat voivat olla mukana edistämässä luomun näkyvyyttä, tukemassa luomutuotantoa ja kehittämässä koko tuotantoketjua ja tuotteiden pääsyä maasta markkinoille.
Näiltä sivuilta löydät tietoa, ohjeita ja vinkkejä luomu- ja lähiruoan käytöstä ammattikeittiöissä ja ravintoloissa.
EkoCentrian työkalut, Anu Arolaakso, Missä luomu luuraa -tilaisuus 27.9.2018
Luomulainsäädännön koukerot –Markkinointi, jatkojalostus ja luonnontuotteet, Jaana Elo, Missä luomu luuraa -tilaisuus 27.9.2018
Löydä Oulun seudun luomua tarjoavat ravintolat portaatluomuun -sivustolta.
Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille-opas, (Luomusta, s. 79-81), Ekocentria.
Miksi lähi- ja luomuruokaa? - Ekocentrian esite, 2013
Luomun käyttäjän käsikirja, Toim. Taina Harmoinen, MAMK, 2016
Luomu on tavallista ruokaa ammattikeittiössä, luomu.fi, 2016
Luomua hitaasti mutta varmasti ammattikeittiöihin, Anu Arolaakson teksti Luomu.fi-sivuilla, 2015
Lisää luomua ruokalistoihin, ekoruokakone-sivut
Luomu keittiöissä, Anu Arolaakso, Luomufoorumi, 2016.
Tietoa luomusta ammattikeittiöissä, Luomutietopankki
Luomuviestintä ja -valvonta ammattikeittiöissä, Ekocentria
Luomun käyttöhintavertailu ammattikeittiöissä - Ekocentria (Luomun käyttömäärää ammattikeittiöissä on mahdollista lisätä ilman lisäkustannuksia!)
Vuoden keittiöteko-palkinto 2016 Sodankylän kunnan keittiölle, (MT, 9.11.2016)
Muokattu viimeksi: 9.11.2016