Asiantuntemusta luomutuotannon aloitukseen ja kehittämiseen

Harkitsetko luomutuotannon aloittamista? Tarvitseko suunnitteluapua siirtymävaiheessa tai kumppanin pohtimaan luomutilasi kehittämistä?

Luomuun siirtyminen on iso päätös. ProAgria Oulun luomutiimin asiantuntijat laativat sekä luomuun siirtyville että jo toimiville tiloille luomu- ja siirtymävaihesuunnitelmia. Käymme tilakohtaisesti läpi luomutuotannossa huomioitavat asiat sekä luomusitoumuksen ja tukiehtojen vaatimukset.

Luomukotieläintuotannon aloittamista suunnitteleville tiloille tarjoamme asiantuntija-apua ruokinnan, kotieläinrakennusten ja eläinten hoidon suunnittelussa. Siirtyviä tiloja opastamme myös valvontajärjestelmään ja luomusopimukseen liittyvissä asioissa.

Kasvinviljelypuolella keskiössä ovat luomutuotantoon soveltuvat viljelykasvit ja niiden edellyttämä viljelykierto.

Peruskursseja, pellonpiennarpäiviä

ProAgria Oulun luomuasiantuntijat järjestävät vuosittain luonnonmukaiseeen tuotantoon liittyvää koulutusta. Tarjolla on peruskursseja, neuvontapäiviä kasvinviljelyn ammattiasioista, laatukoulutusta ja pellonpiennartilaisuuksia esimerkiksi luomuun liittyvästä uudesta teknologiasta. Luomukurssit ja muut koulutukset löydät täältä.

Hyödyllistä tietoa:


Neuvo-palveluja luomutuotantoon

• kartoitus ja laskelmat luomuun siirtymisestä
• kartoitus ja laskelmat luomukotieläintuotantoon siirtymisestä – myös tuotantorakennuksen mittaus
• luomutarkastukseen valmistautuminen
• luomusuunnitelmat ja muut dokumentit – kasvinsuojelu- ja lannoitussuunnitelma.

Lue lisää ja tilaa palvelu.