• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Lehmähavaintopäivä
 • Lehmähavaintopäivä

  Ylivieska, 19.02.2020

  klo 10–15 Saaren tila Juha Sipilä. Kolmirivinen automaattilypsynavetta yhdellä Lely-robotilla, seosruokinta ja osittain ohjattu eläinliikenne. Puhtaasti ay-karja, tuotostaso 9 700 EKM kg.

  Hollantilaisten karjaosaajien käytännön vinkkejä kestävän lehmän ympäristötekijöiden havainnointiin on taas tarjolla. Lähde mukaan antoisaan pienryhmätyöskentelyyn sinne, missä asiat oikeasti tapahtuvat eli navettaan.

  Lehmähavaintopäivän tavoitteena on lisätä tuottajan osaamista lehmien lajinmukaiseen käyttäytymiseen ja sen hyödyntämiseen tuotannossa. Kun osaat tehdä lehmähavaintoja ja tulkita niitä oikein, vaikutat karjasi hyvinvointiin ja tuotantoon merkittävästi.

  Jokainen lisätunti, jonka lehmä on makuulla, antaa litran lisää maitoa. Tekemällä lehmähavaintoja ja parantamalla navetan olosuhteita voit pidentää makuuaikaa ja ansaita lisää rahaa, varsin kohtuullisin kustannuksin.

  10–10.30 Päivän avaus ja tilan esittely (navetan toimistolla aamupäiväkahvien lomassa)
  10.30–12 Keskustelua lehmän lajinmukaisen käyttäytymisen tarpeista: valo, ilma, tila, lepo, rehu ja vesi
  12–14 Työskentelyä navetassa tehtävälomakkeen pohjalta – havaintoja lehmien viestinnästä
  14–15 Siirtyminen aloituspisteeseen. Yhteenvetoja ja keskustelua päivän havaintoihin peilaten (navetan toimistolla iltapäiväkahvien lomassa)

  Kouluttajana CowSignals Master, ProAgrian Huippuosaaja Tiina Karlström (varalla CowSignals Master, maitotila-asiantuntija Tarja Paatero).

   


  Lisätietoa ja ilmoittautumiset

  Sini ÖljymäkiLue lisää

  puh. 040 764 7904
  sini.oljymaki@proagria.fi

  tai sivun alareunan lomakkeella.

  Maksimiryhmäkoko on 10 henkilöä havaintopäivää kohti, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti.

  Hinta

  130 euroa + alv 24 % / henkilö