Vajaasti hyödynnettyjen kalalajien reseptipankki
Reseptipankkia täydennetään hankkeen toiminnan ajan.
Friteerattu kuore
- Järvelä, M-L. (toim.) 2020. Kuoretta ruokapöytään – kyllä, kiitos! Kuoreen matka kalastajalta kuluttajalle. s. 40. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 70. Hakupäivä 10.8.2021. http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-200-2.
Kalalasagnette (särki-tonnikala), kalamureke (särki-kirjolohi), särkikiusaus, särkipitsapiirakka
- Heikkilä, H., Pölkki, L. & Raulo, A. 2014. Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin. Loppuraportti. Liite 1. Hakupäivä 27.6.2022. https://www.sitra.fi/app/uploads/2017/02/Loppuraportti-3.pdf
Kalapihvien valmistus kalamassoista ja erilaisia kalaruokia
- Kalapihvit sis. vaihdellen eri kalalajeja, kuten särkeä, kirjolohta, haukea, karisiikaa ja maivaa jauhettuna
- Perämeren perunalaatikko
- Lähikalalasagne
- Maivamuru-juureslaatikko
- Texmex-silakkakiusaus
- KalaPaja 2 – uusia makuja lähikalasta ammattikeittiöille -tilaisuuden reseptit 16.11.2021
Kuorejauheliha
- Järvelä, M-L. (toim.) 2020. Kuoretta ruokapöytään – kyllä, kiitos! Kuoreen matka kalastajalta kuluttajalle. s. 34. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 70. Hakupäivä 10.8.2021. http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-200-2.
Kuorelasagne
- Järvelä, M-L. (toim.) 2020. Kuoretta ruokapöytään – kyllä, kiitos! Kuoreen matka kalastajalta kuluttajalle. s. 35. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 70. Hakupäivä 10.8.2021. http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-200-2.
Kuoretäyssäilykkeet
- Perämeren savukuoretta öljyssä
- Perämeren kuoretta japanilaisittain
- Perämeren kuoretta bolognesekastikkeessa
- Järvelä, M-L. (toim.) 2020. Kuoretta ruokapöytään – kyllä, kiitos! Kuoreen matka kalastajalta kuluttajalle. s. 37. ePooki. Oulun ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystyön julkaisut 70. Hakupäivä 10.8.2021. http://urn.fi/urn:isbn:978-951-597-200-2.
Maustekala kuoreesta
- Oulun Ammattikorkeakoulu Oy. Kuoreesta gourmeeta -hanke. Loppuraportti. s. 21.
Muikkuherkkuja ammattikeittiöille pakkasesta ruuanvalmistukseen
- Pekoni-muikkuterriini
- Perinnemuikku
- Muikkusipsit
- Muikkua tikkakastikkeessa
- Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk. Maistuvaa muikusta. Uusia ruokatuotteita ammattikeittiöille -hanke. Monenlaista muikusta -reseptivihko.
Särkikalapihvejä ja -murekkeita
- Lindströmin vaimon säynäväpihvi, särkipihvi, särki-katkarapupihvi, sisilialaiset kalapihvit
- Lahnamureke, säynävämureke
- Karvinen, V. Vajaasti hyödynnettyjen kalalajien tutkimus- ja tuotekehityshanke (KOR). Loppuraportti. Hakupäivä 10.8.2021
Ruokaa särjestä -reseptivihko