Hankkeen materiaalit

Kotimaisella kalalla kestävää kulutusta – kokemuksia kala-alan jalostajilta ja ammattikeittiöiltä lähikalan käytöstä

Kalanjalostajien ja ammattikeittiöiden haastatteluja

  • Hankkeessa haastateltiin kaksi ammattikeittiötä ja kolme kala-alan yritystä lähikalan käytöstä ja ammattikeittiöyhteistyöstä. Haastateltavina Sodankylän keskuskeittiö, Hätälä Oy, Kylän Kattaus, Jyväskylän kaupungin ruokapalvelut ja Calasta Oy.
  • Lue julkaisu tästä.

Kalanmassauskokeilut

  • Kalanmassauskokeilujen mittaukset tehtiin syksyllä 2021 karisiiasta ja maivasta sekä keväällä 2022 särjestä, lahnasta, säynestä ja hauesta Pikku-Mansikan kalasatamassa Himangalla.
  • Lue raportti tästä.

16.9.2022 Lähikalaa lautaselle, Oulu

7.6.2022 Lähikalaruokien asiakastestauksien tulokset ja ohjeistus Itämeripäivään, Teams

Kala-alan toimijoiden opintomatka 27.4.−29.4.2022

Kala-alan säädökset tutuksi ja käytäntöön, Ii 3.3. ja Kalajoki 17.3.2022

16.11.2021 KalaPaja 2 – uusia makuja lähikalasta ammattikeittiöille

5.10.2021 Pakkaa elintarvikkeet paremmin -tilaisuus, Oulu

Dynaaminen hankintajärjestelmä -työpaja 17.8.2021, Oulu

KalaPaja – Löydetään lähikalan mahdollisuudet 4.8.2021, Oulu