Hankkeen materiaalit
Kotimaisella kalalla kestävää kulutusta – kokemuksia kala-alan jalostajilta ja ammattikeittiöiltä lähikalan käytöstä
- Lue julkaisu Oamk Journalissa. Kokko, R. & Honkanen, H. 2022.
Kalanjalostajien ja ammattikeittiöiden haastatteluja
- Hankkeessa haastateltiin kaksi ammattikeittiötä ja kolme kala-alan yritystä lähikalan käytöstä ja ammattikeittiöyhteistyöstä. Haastateltavina Sodankylän keskuskeittiö, Hätälä Oy, Kylän Kattaus, Jyväskylän kaupungin ruokapalvelut ja Calasta Oy.
- Lue julkaisu tästä.
Kalanmassauskokeilut
- Kalanmassauskokeilujen mittaukset tehtiin syksyllä 2021 karisiiasta ja maivasta sekä keväällä 2022 särjestä, lahnasta, säynestä ja hauesta Pikku-Mansikan kalasatamassa Himangalla.
- Lue raportti tästä.
16.9.2022 Lähikalaa lautaselle, Oulu
- Ohjelma
- Kalatalousalan paikallisen kehittämisen mahdollisuudet Perämeren rannikolla, kalatalousaktivaattori Mikko Tenhunen:
- Lähikalan käyttö Muuramen kunnan ruokapalveluissa, ravitsemispäällikkö Ilja Saralahti
- Painettava älykkyys turvallisen ruokaketjun mahdollistaja -hanke: Jatkuva-aikaista desinfektointia rakenteellisen elektroniikan avulla, professori Tapio Fabritius
- Lähikalaa ammattikeittiöihin -hankkeen tulokset, projektipäälliköt Essi Keränen & Riikka Kokko
7.6.2022 Lähikalaruokien asiakastestauksien tulokset ja ohjeistus Itämeripäivään, Teams
- Tilaisuuden materiaali, Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Oulu
Kala-alan toimijoiden opintomatka 27.4.−29.4.2022
Kala-alan säädökset tutuksi ja käytäntöön, Ii 3.3. ja Kalajoki 17.3.2022
- Alkutuotanto, rekisteröity elintarvikehuoneisto ja hyväksytty elintarvikehuoneisto kala-alan toiminnassa, hygieenikko Pekka Juntunen, Oulun seudun ympäristötoimi
- Omavalvonta, hygieenikko Pekka Juntunen, Oulun seudun ympäristötoimi
- Näytteenotto ja kalatuotteiden säilyvyystestit, ylitarkastaja Riina Tolvanen, Ruokavirasto
- Katsaus kala-alan Oiva-tarkastuksiin, ympäristö-terveydenhuollon ylitarkastaja Raisa Romppanen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
16.11.2021 KalaPaja 2 – uusia makuja lähikalasta ammattikeittiöille
- Lähikalaa ammattikeittiöihin – missä mennään ja ohjeistus kalatuotteiden asiakastestauksiin
ammattikeittiöissä Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Oulu - Kalamassatuotteiden valmistusmenetelmät ammattikeittiöissä, Esa Rastas, Ammattiopisto Lappia
- Työpajan reseptit
- Työpajan yhteenveto ja tulokset
5.10.2021 Pakkaa elintarvikkeet paremmin -tilaisuus, Oulu
- Elintarvikepakkauksen vaatimuksenmukaisuus, Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry
- lainsäädännön vaatimukset
- pakkausten tilaaminen ulkomailta
- Vastuullinen ruokapakkaus, Hanna Koivula, lehtori, Helsingin yliopisto
- mistä muodostuu vastuullinen pakkausratkaisu
- eri materiaalien ominaisuudet
- .Suurta tehdastuotantoa pienempien määrien pakkaaminen, Kimmo Remes, tuotepäällikkö, Finnvacum
- mitä vaihtoehtoja on tarjolla
Dynaaminen hankintajärjestelmä -työpaja 17.8.2021, Oulu
- Ohjelma
- Koonti tilaisuudesta (pdf)
KalaPaja – Löydetään lähikalan mahdollisuudet 4.8.2021, Oulu
- Ohjelma
- Lähikalaa ammattikeittiöihin, Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu
- Yritystarina kehittymisestä ja oppimisesta, Ari Seppälä, Järki Särki Oy
- Koonti tilaisuudesta (pdf)