Kaipaatko lisäpotkua luomuviljelyyn - vielä ehdit vastata kyselyyn!

07.01.2016

Oletko valmis haastamaan vanhat toimintatapasi ja kokeilemaan joukolla uusia? ProAgria Oulu ja Luonnonvarakeskus (Luke) valmistelevat parhaillaan hanketta, jonka tavoitteena on kehittää luomukasvintuotantotilojen viljelymenetelmiä ja parantaa luomukasvintuotantotilojen kannattavuutta. Hankkeen tarkoituksena on hyödyntää luomututkimuksen tuottamaa tietoa ja tiloilta kerättyjä kokemuksia.

Mukaan hankkeeseen valitaan noin 25 luomukasvintuotantotilaa. Näillä tiloilla olisi esimerkkilohkoja luomuelintarvikeviljan, luomusiemenviljan tai valkuaiskasvien tuotantomalliksi. Puutarhatiloilla esimerkkilohkot suunnitellaan yhteistyötilojen tarpeiden mukaisesti. Suunnitelmissa huomioidaan ravinnetalous, pellon kasvukunto, lajiketestaus, rikkakasvien torjuntamenetelmät ja kannattavuuslaskelmat sekä suunnitellaan lohkolle sopivat menetelmät.
 
Hankkeen lopullinen sisältö valmistellaan yhdessä mukaan lähtevien yrittäjien kanssa. Vastaa kyselyyn, mikäli hanke kiinnostaa. Voit vastata useampaan vaihtoehtoon. Tietoja käytetään vain sisäisesti ProAgria Oulun ja Luken hankevalmisteluun.

Kyselyyn pääset tästä.