Kurikan lammastila on vuoden 2022 Maistuva Maaseutuyritys

Siikajokelainen Kurikan lammastila palkittiin vuoden 2022 Maistuva Maaseutuyritys -tunnustuksella. Jokaisen maakunnan tunnustukset jaettiin perjantaina Farmari-messuilla Mikkelissä.

Maistuva maaseutu -palkinnot jaettiin Farmari-messuilla Mikkelissä. Sari ja Marko Kurikka ovat kuvassa keskellä.

Valintaraadissa painottuivat myönteinen näkyvyys ja positiivinen asenne alkutuottajana, erinomainen viestintä mm. somessa sekä kotimainen lammas. Yrittäjinä toimivat Sari ja Marko Kurikka. Tilalla kasvatetaan texel- ja bluetexel-rotuisia lampaita. Tilan lihaa myydään raakapakasteina tai erilaisina jalosteina, kuten esimerkiksi kebablihana ja erilaisina makkaroina. Myös lampaiden taljat ja villat jatkojalostetaan. Yrittäjillä on paljon innovatiivisia ja maistuvia tuotteita, ja he hyödyntävät lähialueen yritysverkostoa.

Maistuva maaseutu on yrityksille vuosittain annettava tunnustuspalkinto, jonka Maa- ja kotitalousnaiset lanseerasi Suomi 100 -juhlavuonna. Maakunnittain myönnettävällä palkinnolla nostetaan esille maaseudun upeita makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita.

Tutustu Kurikan lammastilaan tästä.

Koko maan palkitut yritykset löytyy täältä.

Lisätietoja:

Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Heini Iinatti, puh. 040 555 1674, heini.iinatti@maajakotitalousnaiset.fi

 

Kuvia