KPI-Avain tsemppaa maitotilaa parempiin tuloksiin

KPI-Avain (key performance indicator) on maitotilojen johtamisen työväline, joka havainnollistaa  avainmittarien avulla maitotilan keskeiset tuotannon tulokset tavoitteisiin verrattuna.Mittarivaihtoehtoja on 17, joista valitaan itselle kuusi tärkeintä. KPI-mittaristo näyttää ajantasaista tietoa, miten tulokset kehittyvät ja saavutetaanko niitä.

Monipuolisen, selkeän ja helppokäyttöisen mittariston avulla maitomäärää tulee seurattua tarkemmin ja muutoksiin voi reagoida nopeammin. KPI-Avaimen avulla on helppo verrata omaa toimintaa ja tuotantoa muiden maitotilayrittäjien toimintaan.

KPI-Avaimen löydät Valion Valmasta ja Minun Maatilani -ohjelmistosta. Lisäksi KPI-Avain toimii mobiilissa osoitteessa proagria.mloy.fi/KPIavain.

Tervetullut uudistus

KPI-Avainta on testannut noin kuusikymmentä pilottitilaa keväästä lähtien.

"Tämä on aivan huippujuttu, jota tulee katsottua päivittäin. Tilat ovat lypsymuodosta riippumatta mittaristossa vertailukelpoisia ja ranking-lista vertaa vastaavanlaisiin tiloihin omalla alueella. Toivonkin, että mahdollisimman moni ottaa mittariston heti käyttöön. Se ei maksa mitään ja on todella helppo käyttää", kiteyttää kokemuksiaan maitoyrittäjä Tauno Paakkari Ruukista.

Jatkuvaa parantamista

Tavoitteiden ja mittaritulosten purku käytäntöjä muuttavaksi tekemiseksi on KPI-Avaimen ydin. Toteutussuunnitelmassa määritetään vastuut, aikataulut ja seurataan tuloksia päivittäin ja vähintään viikoittain.

Yhtenä apuvälineenä ovat taulupalaverit, joilla tekeminen avataan kaikille työntekijöille sekä nähdään tavoitteiden toteutuminen ja onko tekeminen tuottanut oikeaa tulosta.

ProAgrian asiantuntijat auttavat tilaasi hyödyntämään KPI-Avainta. Ruokinnan ja tuotannon ohjauspalveluilla saat hyviä tuloksia ja KPI-Avaimen mittarit vihreälle.


Seurantaa ja suuntaa KPI-avaimella

”Tavoitteenamme on sujuva arki maatilayrityksessämme. Lisäksi haluamme kehittyä koko ajan paremmiksi. Trendin on oltava jatkuvasti nouseva. Mittarit ovat tärkeitä, että nähdään suunta ja osataan reagoida riittävän nopeasti ei-toivottuihin muutoksiin.”

- Miika Takkunen, Mty Rauhala

Lue lisää asiantuntijoiden workshopista, jonka aiheena oli KPI-avain.

KPI-Avain on Valio Oy:n, ProAgrian, Faba osk:n ja Mtech Digital Solutions Oy:n yhdessä kehittämä menestymisen konsepti valiolaisille maitotiloille.

MaitoLiideri tsemppaa farmia firmaksi. Lue lisää!


Asiantuntijat

Sini Öljymäki
maidontuotannon asiantuntija, Ylivieska
0407647904
Lähetä sähköpostia
Pirkko Kalaoja
maidontuotannon ja kirjanpidon asiantuntija, Nivala
045 6578 702
Lähetä sähköpostia
Eliisa Laitila
maidontuotannon asiantuntija, Nivala
040 758 5217
Lähetä sähköpostia
Sirpa Luttinen
maidontuotannon asiantuntija / tekninen asiantuntija, Kärsämäki, Pyhäntä, Siikalatva
040 845 2985
Lähetä sähköpostia