• proagriaoulu.fi » Palvelut » Maatilan talous ja johtaminen » Tilitoimisto » Kirjanpito ja taloushallinto osaavissa käsissä
 • Kirjanpito ja taloushallinto osaavissa käsissä

  ProAgria tarjoaa tilitoimistopalveluja maaseudun yrityksille ja maatilaosakeyhtiöille, joita kiinnostavat toimintansa tulokset, niiden kehittyminen ja talouden parantaminen.

  Kirjanpitäjät Satu Nissinaho ja Tanja Uusitalo valmistelevat parhaillaan tilinpäätöksiä ProAgria Oulun toimistolla.

  ”Keskeistä on aktiivinen yhteydenpito ja säännöllinen raportointi.”

  Kirjanpitäjät Satu Nissinaho (oikealla) ja Tanja Uusitalo tähdentävät, että kaiken perusta on ajantasainen kirjanpito. Se antaa tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Lukujen analysointi näyttää kehittämisen paikat.

  Tunnusluvuista tuloksiin

  Kehittyvälle maatilalle ja maaseutuyritykselle ei enää riitä, että kirjanpito on tehty ja veroilmoitus jätetty. Tarvitaan myös tietoa tuloksista, niiden kehittymisestä ja talouden parantamisesta.

  ”Tukenamme ovat talousasiantuntijat ja muu osaajaverkosto, jolla on vahva ymmärrys maatilojen ja maaseutuyritysten tuotannosta ja taloudesta”, Satu Nissinaho sanoo.

  Talouden tunnusluvuista päästään tulosten analysointiin ja käytännön toimiin, kuinka johtaa ja kehittää yritystä sekä parantaa sen kannattavuutta.

  Osaamista on tarjolla esimerkiksi maatilan yhtiöittämiseen, sukupolvenvaihdoksiin, uuden liiketoiminnan suunnitteluun, yrityksen perustamiseen, investointien suunnitteluun tai toiminnan ylös nostamiseen.

  Maalaisjärki auttaa myös suoramyynnin kiemuroissaLue lisää

  Sähköisiin palveluihin

  Sähköiset tilipalvelut kiinnostavat yhä useampaa yritystä. Välimatkan merkitys poistuu, kun asiat voi hoitaa verkon tai puhelimen kautta ajasta ja paikasta riippumatta. Sähköisen tilipalvelun käyttöön on myös tarjolla asiakaskohtaista opastusta.

  Parhaimmillaan sähköisyys helpottaa yrittäjän arkea, lisää ymmärrystä yrityksen taloudesta ja sujuvoittaa yhteistyötä tilitoimiston kanssa.

  ”Silti myös paperinen kirjanpito on edelleen käytössä oleva vaihtoehto”, Satu Nissinaho lisää.