• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » Maa- ja kotitalousnaiset » Kiitos yli 30 vuoden yhteisestä matkasta
 • 04.05.2021

  Kiitos yli 30 vuoden yhteisestä matkasta

  Olen saanut toimia yli 30 vuotta Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajana, ja sitä kautta ruoan ja maaseudun toimintaympäristön monipuolisissa tehtävissä. Jokainen päivä ja vuosi ovat olleet erilaisia. Omana punaisena lankana minulla on ollut kautta vuosien tehdä työtä alueemme ihmisten ja erityisesti maaseudun naisten, jäsenten ja luonnon hyvinvoinnin eteen kotimaista hyvää ruokaa unohtamatta.

  Aloitin järjestössä työt 1980-luvun loppupuolella. Valtakunnallinen Perinneruoka-projekti oli päättynyt ja eri maakunnissa heräsi tuolloin ajatuksia nostaa oman alueen ruokakulttuuria esille. Koko neuvontajärjestössä oli teemana Yrittämisessä maaseudun mahdollisuudet, seuraava teema oli Yhteinen ympäristö.

  Liikuntaan, ruokaan ja hyvinvointiin liittyneitä kampanjoita on ollut useita. Olemme keränneet maaseudun naisten viestejä Brysseliin, jakaneet hyvän mielen ideoita yhdistysten kesken ja pohtineet metsien hoitoa myös naisnäkökulmasta. Olemme talkoilleet milloin tienvarsien siistimistä, milloin laskeneet liikuttuja kilometriä, milloin puhdistaneet vesistöjä.

  Matkani on ollut monipuolinen. Kiitos teille yhdistysten toimijat monista mieleenpainuneista kohtaamisista. Olen saanut olla teidän mukana arjen järjestötilaisuuksissa ja lukuisissa hienoissa juhlatilaisuuksissa. Naisissa maaseudun voima ja Juuret maalla -sloganit ovat toimineet voimasanoinani tehdä arjen kehittämistyötä yhdessä asiantuntijoittemme ja yhdistysten kanssa, osana vahvaa maaseudun järjestöä. Siitä kiitos teille!

  Suuret ja lämpimät kiitokset teille kaikille yhdistyksille ja jäsenille, joilta sain vastaanottaa kauniita tervehdyksiä ja muistamisia läksiäispäivänäni, ja olitte mukana viime vuoden aikana tutuksi tulleessa Teams-etätilaisuudessa. Tilaisuus striimattiin, ja Anne Kipinältä on saatavissa tunnukset parin viikon ajan.

  Maa- ja kotitalousnaisten järjestö on tärkeä maaseudun naisten ja toimijoiden verkosto, josta voitte olla ylpeitä ja jota kannattaa vaalia!

  Lainaan lopuksi Goethen kirjaamia ajatuksia, jotka sain lukea yhdestä  Mmaa- ja kotitalousnaisten jäsenemme lähettämästä kortista:

  Katso tätä päivää, sillä se on elämä.
  Sen lyhyessä hetkessä on koko totuus.
  Siinä on koko olemassaolosi todellisuus,
  kasvun riemu, toiminnan loisto,
  kauneuden kirkkaus.
  Eilinen on vain unta,
  huominen on vain näky.
  Mutta jos elät tämän hetken hyvin,
  on eilinen uni onnesta,
  jokainen huominen toivenäky.
  Katso siis tarkkaan tätä päivää,
  aloita jokainen aamu uusi elämä.

  Toivotan kaikille jäsenyhdistyksillemme ja jäsenille hyvää jatkoa tulevaisuuteen ja voimia järjestön vaativaan työhön!

  Maija-Liisa Tausta-Ojala

  Kommentit

  Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

  Kirjoita uusi kommentti

  Onnea ja iloa uuteen elämänvaiheeseen!

  Maija-Liisa Tausta-Ojala siirtyi eläkkeelle Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajan työstä 1.5.2021.