• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Kestävän kehityksen tunnus­tus­palkinto ProAgria Oululle
  • Kestävän kehityksen tunnus­tus­palkinto ProAgria Oululle

    28.01.2021

    Palkinto on tunnustus monipuolisesti kestävän kehityksen periaatteet huomioivasta toiminnasta. Palkinto myönnetään vesien- ja ympäristönhoidon hyväksi tehdystä pitkäaikaisesta, tuloksekkaasta ja laaja-alaisesta yhteistyöstä alueen asukkaiden, toimijoiden ja yhteistyöverkostojen kanssa. Palkinnon myöntää Oulun seudun ympäristötoimi.

    Kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon tarkoituksena on edistää kestävän kehityksen toteutumista ekologisen, sosiaalisen, kulttuurillisen sekä taloudellisen ulottuvuuden alueilla. Lisäksi tarkoituksena on lisätä kuntalaisten ympäristötietoisuutta ja kannustaa asukkaita toimimaan kestävän kehityksen päämäärien mukaan.

    - Palkinnon myöntäminen tuntuu todella hyvältä! Yhteistyössä tehty pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ on saanut todella merkittävän tunnustuksen. Palkinnon myöntäminen osoittaa että työtämme arvostetaan ja se koetaan tärkeäksi. Palkitseminen motivoi ja kannustaa omaa työntekoa myös jatkossa, iloitsee Oulun Kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Heikki Tahkola.

    Yhteistyö on avainasemassa

    ProAgria Oulu, Oulun maa- ja kotitalousnaiset sekä Oulun Kalatalouskeskus on tehnyt työtä maiseman- ja luonnonhoidon, vesistökunnostuksen, kestävän ja vastuullisen ruokaketjun sekä sosiaalisen kestävyyden eteen jo pitkään.

    - Olemme tehneet paikallistoimijoiden ja Oulun kaupungin kanssa yhteistyötä luonnon monimuotoisuuden ja vesienhoidon eteen. Laaja-alainen asiantuntijuus on antanut mahdollisuuden tarjota palveluita isompina neuvontakokonaisuuksina kestävän kehityksen edistämiseksi, sanoo Oulun maa- ja kotitalousnaisten maisema- ja ympäristöasiantuntija Maarit Satomaa.

    Kestävä kehitys on kantava teema monessa hankkeessa

    Vuodenvaihteessa päättyneissä vesistöhankkeissa on tehty tuloksekasta työtä vesienhoidon ja -verkostojen edistämiseksi. Verkostoilla tehoa vesienhoitoon -hankkeessa syntyi mm. vesistökunnostajan karttapalvelu, joka helpottaa paikallisten vesistökunnostajien ja muiden alan toimijoiden työtä koko maassa. Voimaa vesistöistä -hankkeessa järjestettiin mm. erilaisia vesikunnostustalkoita. Hankkeiden toimintaan voi tutustua myös Facebookissa ja YouTubessa.

    Työ kestävän kehityksen hyväksi jatkuu edelleen: käynnissä olevissa hankkeissa kehitetään tälläkin hetkellä maatilojen johtamista, kestävää viljelyä, perinnebiotooppien hoitoa, vieraskasvien hallintaa, luomukasvintuotantoa, luomuverkostoja, paikallista ruokakulttuuria sekä yritysten perustamista ja kehittämistä.