• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Keskikosken tila on vuoden Maistuva Maaseutuyritys
 • Vuoden 2021 Maistuva Maaseutuyritys tekee uraauurtavaa työtä yhteisöllisyyden eteen

  22.11.2021

  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus antaa vuosittain pohjoispohjalaiselle yritykselle Maistuva maaseutuyritys -tunnustuksen. Valinnalla halutaan nostaa esiin maaseudun makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita. Tällä kertaa palkinto menee siikajokiselle Keskikosken tilalle.

  Tilan yrittäjät Markku ja Tuula Lievonen ovat tehneet uraauurtavaa työtä kumppanuusmaataloudessa. Tila on tällä hetkellä ainoa pohjoispohjalainen kumppanuusmaataloutta harjoittava yritys.

  ”Idea kumppanuusmaatalouteen lähti, kun mietittiin suoramyynnille erilaisia vaihtoehtoja”, yrittäjä Tuula Lievonen taustoittaa.

  Suoramyyntiä tilalta on tehty alusta asti. Tuotteita myydään esimerkiksi Rekossa. Aikansa vaihtoehtoja tutkittuaan Lievoset päättivät kokeilla kumppanuusmaataloutta. Keskikosken tilalla se tarkoittaa käytännössä sitä, että kuluttaja voi ostaa osuuden kasvukauden sadosta etukäteen keväällä. Kumppanilla on myös halutessaan mahdollisuus osallistua tilan töihin.

  ”Kokemukset kumppanuusmaataloudesta ovat olleet mukavia. Asiakkaita on käynyt jonkin verran tutustumassa tilan töihin. Kysyntä kumppanuuteen on lisääntynyt ilman sen kummempaa markkinointia”, Lievonen kiittelee.

  Tila tiedottaa asiakkailleen säännöllisesti viljelytavoistaan ja tilan tapahtumista. Satokausi huipentuu vuosittaiseen kekrijuhlaan, johon tilan väki ja kuluttajaosakkaat kokoontuvat nauttimaan tuoreesta sadosta.

  ”Juhla on tarkoitettu perheille, jotka ovat kumppaneitamme. Jaamme menneen satokauden kuulumisia ja nautimme hyvästä ruoasta ja seurasta”, Lievonen kertoo.

  Vuoden Maistuva Maaseutuyritys palkitaan Oulun Maa- ja kotitalousnaisten edustajakokouksessa Oulussa 22.11.2021.

  Lisätietoja

  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Heini Iinatti

  puh. 040 555 1674

  heini.iinatti@maajakotitalousnaiset.fi