• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Kekri – vietetään perinteistä sadonkorjuun juhlaa
  • Kekri-live – vietetään perinteistä sadonkorjuun juhlaa

    29.10.2020

    Klo 13 alkaen, Facebook, Instagram, TikTok


    Kuva: Timo Viljakainen

    Huom! Paikka muuttunut! Teamsissa järjestettävien päiväkahvien sijaan teemme live-lähetykset Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa! Ilmoittautumista ei tarvita, tervetuloa kuulolle!

    Kekri on perinteinen suomalainen syksyn ja sadonkorjuun juhla. Kekriä juhlitaan sadonkorjuun päätyttyä, yleensä pyhäinpäivän tienoilla lokakuun lopulla. Kekrin aikaan suomalainen ruoka on parhaimmillaan ja illat pimenevät. Kekrin juuret ovat vuosituhansia vanhassa eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa. Kekristä voi koostaa omanlaisensa tapahtuman, mutta usein keskiössä on ruoka ja vuoden sato, yhteinen tekeminen ja juhliminen.

    Livelähetyksessä esitellään kekriperinnettä ja annetaan kekriin liittyviä reseptivinkkejä. Ruoka-asiantuntijat Kaisa Myllykangas Oulun Maa- ja kotitalousnaisista ja Niina Vihelä Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisista luotsaavat liveä.

    klo 13.00 Facebook: @Maa- ja kotitalousnaiset
    klo 14.00 Instagram: @maajakotitalousnaiset
    klo 15.00 TikTok: @ruokavinkit_mkn

    Tapahtuma on osa Pieni pala maaseutua -järjestökampanjaamme. Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

    Lisätietoja: Kaisa Myllykangas, 0400 399 865, kaisa.myllykangas@maajakotitalousnaiset.fi