Kehitä luomukasvitilaasi – ilmoittaudu Maasta markkinoille -hankkeeseen 14.9. mennessä!

05.09.2016

Maasta markkinoille -hankkeeseen etsitään kehittämishaluisia luomutiloja. Mukaan mahtuu noin 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta tilaa.

 

 

 

 

 
Kuva: Anna-Leena Vierimaa

ProAgria Oulu ja Luonnonvarakeskus (Luke) ovat aloittaneet Maasta markkinoille – Pohjoispohjanmaan luomukasvintuotanto haltuun -hankkeen, jonka tarkoituksena on lisätä pohjoispohjalaista luomukasvintuotantoa, parantaa sen tehokkuutta ja kannattavuutta, helpottaa tuotteiden markkinoille pääsyä sekä madaltaa kynnystä siirtyä luomuun.

Koko hankkeen läpileikkaavana teemana on tuotannon tehostaminen sekä osaaminen ja verkostot. Hankkeen toiminta-aika on 1.3.2016–31.12.2018.

Osallistuva yrittäjä saa:

  • tietoa oman tilan luomukasvintuotannon kehittämiskohteista ja keinoja niiden ratkaisemiseksi (tilakohtaista tarkastelua asiantuntijan ja toisten yrittäjien kanssa)
  • käyttöönsä uusimpia toimintatapoja ja välineitä luomukasvintuotannon kehittämiseksi
  • sekä tilakohtaista että toisten viljelijöiden ja asiantuntijoiden kanssa tapahtuvaa toimintaa ja oppimista
  • uusia kontakteja ja ideoita muilta yrittäjiltä
  • kansainvälistä kokemusta
  • mahdollisuuden vaikuttaa ProAgrian palvelujen sisältöön

Hankkeeseen etsitään nyt kehittämishaluisia luomutiloja ja tiloja, jotka suunnittelevat luomuun siirtymistä. Mukaan mahtuu noin 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta tilaa. Tilat jaetaan kolmeen pienryhmään, joiden aiheina ovat:

  • Tuotannon tehostaminen: viljat ja siementuotanto
  • Tuotannon tehostaminen: valkuaiskasvit
  • Tuotannon tehostaminen: puutarhatuotanto

Ryhmien tarkka sisältö muodostuu osallistuvien tilojen tarpeen ja kiinnostuksen mukaan. Osa aiheista risteää ryhmien välillä, ja samoja asioita käsitellään tarpeen mukaan useammassa ryhmässä. Myös kaikille ryhmille yhteisiä tilaisuuksia järjestään. (Jos sinulla on tarvetta ja kiinnostusta osallistua useampaan kuin yhteen ryhmään, ota yhteyttä, niin kerromme lisää tästä mahdollisuudesta ja kustannuksista!)

Hankkeen aloitustilaisuus järjestetään 23.–24.11.2016.

Ilmoita tilasi mukaan hankkeeseen 14.9.2016 mennessä täällä.

Hinta 1 500 € + alv (750 € syksyllä 2016, 750 € kesällä 2017). Hintaan sisältyy pienryhmätoimintaa 1–2 henkilölle/tila (esimerkiksi 2 tilakäyntiä, 3–5 pienryhmätapaamista, 2–3 päivän ulkomaanmatka (1 henkilö/tila, lisämaksusta mahdollisuus useampiin osallistujiin). Toiminnan sisältö räätälöidään tarkemmin kunkin ryhmän ja tilan tarpeiden mukaiseksi.

Lisätietoa:

erityisasiantuntija, luomu ja nurmi
Olli Valtonen
puh. 040 735 5519

luomuasiantuntija
Anna-Leena Vierimaa
puh. 0400 138 733

puutarha-asiantuntija
Kirsti Voho
puh. 0400 387 406

projektipäällikkö
Heini Iinatti
puh. 040 555 1674

etunimi.sukunimi@proagria.fi