• proagriaoulu.fi » Yhteystiedot » Kalle Hellström

  Kalle Hellström


  Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Kauppurienkatu 23, 3. kerros, 90100 Oulu
  kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi
  043 825 5253
  maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntija

  Katso Kallen videoesittely tästä!

  "Olen työskennellyt Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgria Oulun maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntijana vuodesta 2014. Olen koulutukseltani biologi, FT Oulun yliopistosta. Vahvuusalueeni ovat maatalousluonnon monimuotoisuuteen liittyvät asiat. Olen tehnyt aiemmin tähän liittyvää tutkimusta ja myöhemmin suunnittelua ja neuvontaa.

  Olen ollut mukana useissa maisemaan ja luonnonhoitoon liittyvissä kehittämishankkeissamme – viime vuosina projektipäällikkönä Pohjoisen maisemahelmet -hankkeessa, jossa edistetään perinnebiotooppien hoitoa Pohjois-Pohjanmaalla. Olen tehnyt myös paljon perinnebiotooppien ja luonnonlaitumien hoitoon liittyviä ympäristösopimuksen hoitosuunnitelmia viljelijöille ja yhdistyksille.

  Minua motivoi tehdä työtä pohjoispohjalaisten perinnemaisemien hyväksi ja auttaa viljelijöitä onnistumaan niiden hoitamisessa. Innostun hienoista luontokohteista ja niiden monipuolisesta eliölajistosta. Maastokäynnit ja yhteiset pohdinnat ovat monesti työn parasta antia. Tykkään myös viestiä näistä asioista ja koen sen tärkeänä osana työtä – kertoa ihmisille luonnon monimuotoisuuden vaalimisen tärkeydestä. Valtakunnallinen lumokampanjamme 2022–24 onkin hieno mahdollisuus puhua näiden asioiden puolesta.

  Myös yhteistyö kylätoimijoiden kanssa on ollut antoisaa ja tätä yhteistyötä haluan edistää jatkossakin."

  Blogit

  12.1.2023 Laiduneläimet hoitavat lintujen elinympäristöä
  28.4.2022 Pohjoisen maisemahelmet -loppuseminaarissa etsittiin uusia keinoja hoitaa perinnebiotooppeja
  12.2.2021 Vaikuttavaa yhteistyötä Perämeren rantaniittyjen hoidossa

  Videot

  Perinnebiotooppien hoito laiduntamalla