• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » kalareseptikilpailu raahe
 • Outo kala – herkkupala -kilpailu etsii uusia kalareseptejä

  11.08.2016

  Outo kala – herkkupala -kilpailu etsii ja innostaa kehittämään uusia reseptejä vähemmän käytetyistä kotimaisista kalalajeista eli muista kuin lohesta, kirjolohesta tai siiasta. Yleisö valitsee voittajan 9.–10.9. Raahessa pidettävässä Pohjoiset arktiset maut -tapahtumassa.

  ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallinnoima ja toteuttama Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke haluaa saada reseptikilpailun kautta uusia ideoita ravintoloiden ja muiden ammattikeittiöiden käyttöön sekä ruokamatkailutuotteiden kehittämiseen. Esimerkiksi ahven, särki, säyne tai vaikkapa hauki ovat vähän käytettyjä, mutta erinomaisia makuelämysten raaka-aineita.

  Aikaisemmin julkaisematon kalaruokaresepti annosehdotuksineen tulee toimittaa kirjallisena ja valokuvineen 26.8. klo 16 mennessä joko sähköpostitse soila.hiltunen@ maajakotitalousnaiset.fi tai postitse Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, PL 106, 90101 Oulu. Kuoreen tunnus: ”Reseptikilpailu”

  Reseptin mukaan valmistetusta annoksesta arvioidaan maku, ulkonäkö, rakenne, paikallisten raaka-aineiden kekseliäs käyttö ja soveltuvuus ammattikeittiöiden käyttöön.

  Esiraati valitsee lähetetyistä ohjeista kolme parasta, jotka valmistetaan Raahen ammattiopistolla ja maistatetaan yleisölle 9.9. Pohjoiset arktiset maut -tapahtumassa Hotelli Tiiranlinnassa. Yleisö saa myös äänestää voittajan.

  Kolme parasta reseptin tekijää palkitaan raahelaisten yritysten 500–100 euron tuote- ja palvelupaketeilla.

  Raahen Tiiranlinnassa järjestettävä ruokamatkailutapahtuma on tarkoitettu kaikille kalaruokien ystäville. Kotimaisten raaka-aineiden tuottajat ja jalostajat, matkailu- ja ohjelmapalvelualan yrittäjät ja kaikki muutkin ovat tervetulleita esittelemään tuotteitaan ja palvelujaan sekä tutustumaan pohjoispohjalaisiin matkailualan yrityksiin ja toimijoihin.

  Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke toteuttaa tapahtuman yhdessä raahelaisten yritysten kanssa.

   

   

  Lisätietoa:

  ProAgria Oulu,
  Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

  Pohjoiset arktiset maut -tapahtuma:
  hankevastaava, yritysasiantuntija Arja Keränen
  puh. 040 743 9731
  arja.keranen@maajakotitalousnaiset.fi

  Outo kala – herkkupala -kilpailu:
  elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen
  puh. 0400 182 584
  soila.hiltunen@ maajakotitalousnaiset.fi