Outo kala – herkkupala -kilpailu etsii uusia kalareseptejä

11.08.2016

Outo kala – herkkupala -kilpailu etsii ja innostaa kehittämään uusia reseptejä vähemmän käytetyistä kotimaisista kalalajeista eli muista kuin lohesta, kirjolohesta tai siiasta. Yleisö valitsee voittajan 9.–10.9. Raahessa pidettävässä Pohjoiset arktiset maut -tapahtumassa.

ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallinnoima ja toteuttama Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke haluaa saada reseptikilpailun kautta uusia ideoita ravintoloiden ja muiden ammattikeittiöiden käyttöön sekä ruokamatkailutuotteiden kehittämiseen. Esimerkiksi ahven, särki, säyne tai vaikkapa hauki ovat vähän käytettyjä, mutta erinomaisia makuelämysten raaka-aineita.

Aikaisemmin julkaisematon kalaruokaresepti annosehdotuksineen tulee toimittaa kirjallisena ja valokuvineen 26.8. klo 16 mennessä joko sähköpostitse soila.hiltunen@ maajakotitalousnaiset.fi tai postitse Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, PL 106, 90101 Oulu. Kuoreen tunnus: ”Reseptikilpailu”

Reseptin mukaan valmistetusta annoksesta arvioidaan maku, ulkonäkö, rakenne, paikallisten raaka-aineiden kekseliäs käyttö ja soveltuvuus ammattikeittiöiden käyttöön.

Esiraati valitsee lähetetyistä ohjeista kolme parasta, jotka valmistetaan Raahen ammattiopistolla ja maistatetaan yleisölle 9.9. Pohjoiset arktiset maut -tapahtumassa Hotelli Tiiranlinnassa. Yleisö saa myös äänestää voittajan.

Kolme parasta reseptin tekijää palkitaan raahelaisten yritysten 500–100 euron tuote- ja palvelupaketeilla.

Raahen Tiiranlinnassa järjestettävä ruokamatkailutapahtuma on tarkoitettu kaikille kalaruokien ystäville. Kotimaisten raaka-aineiden tuottajat ja jalostajat, matkailu- ja ohjelmapalvelualan yrittäjät ja kaikki muutkin ovat tervetulleita esittelemään tuotteitaan ja palvelujaan sekä tutustumaan pohjoispohjalaisiin matkailualan yrityksiin ja toimijoihin.

Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke toteuttaa tapahtuman yhdessä raahelaisten yritysten kanssa.

 

 

Lisätietoa:

ProAgria Oulu,
Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

Pohjoiset arktiset maut -tapahtuma:
hankevastaava, yritysasiantuntija Arja Keränen
puh. 040 743 9731
arja.keranen@maajakotitalousnaiset.fi

Outo kala – herkkupala -kilpailu:
elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen
puh. 0400 182 584
soila.hiltunen@ maajakotitalousnaiset.fi