Outo kala – herkkupala -kilpailu etsii uusia kalareseptejä
11.08.2016
Outo kala – herkkupala -kilpailu etsii ja innostaa kehittämään uusia reseptejä vähemmän käytetyistä kotimaisista kalalajeista eli muista kuin lohesta, kirjolohesta tai siiasta. Yleisö valitsee voittajan 9.–10.9. Raahessa pidettävässä Pohjoiset arktiset maut -tapahtumassa.
ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallinnoima ja toteuttama Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke haluaa saada reseptikilpailun kautta uusia ideoita ravintoloiden ja muiden ammattikeittiöiden käyttöön sekä ruokamatkailutuotteiden kehittämiseen. Esimerkiksi ahven, särki, säyne tai vaikkapa hauki ovat vähän käytettyjä, mutta erinomaisia makuelämysten raaka-aineita.
Aikaisemmin julkaisematon kalaruokaresepti annosehdotuksineen tulee toimittaa kirjallisena ja valokuvineen 26.8. klo 16 mennessä joko sähköpostitse soila.hiltunen@ maajakotitalousnaiset.fi tai postitse Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, PL 106, 90101 Oulu. Kuoreen tunnus: ”Reseptikilpailu”
Reseptin mukaan valmistetusta annoksesta arvioidaan maku, ulkonäkö, rakenne, paikallisten raaka-aineiden kekseliäs käyttö ja soveltuvuus ammattikeittiöiden käyttöön.
Esiraati valitsee lähetetyistä ohjeista kolme parasta, jotka valmistetaan Raahen ammattiopistolla ja maistatetaan yleisölle 9.9. Pohjoiset arktiset maut -tapahtumassa Hotelli Tiiranlinnassa. Yleisö saa myös äänestää voittajan.
Kolme parasta reseptin tekijää palkitaan raahelaisten yritysten 500–100 euron tuote- ja palvelupaketeilla.
Raahen Tiiranlinnassa järjestettävä ruokamatkailutapahtuma on tarkoitettu kaikille kalaruokien ystäville. Kotimaisten raaka-aineiden tuottajat ja jalostajat, matkailu- ja ohjelmapalvelualan yrittäjät ja kaikki muutkin ovat tervetulleita esittelemään tuotteitaan ja palvelujaan sekä tutustumaan pohjoispohjalaisiin matkailualan yrityksiin ja toimijoihin.
Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke toteuttaa tapahtuman yhdessä raahelaisten yritysten kanssa.
