Riikka Kokko, riikka.kokko@oamk.fi, puh. 050 5915976
Kala-alan toimijoiden opintomatka
27.04.2022-29.04.2022
lähtö ke 27.4. noin klo 8.00 Oulusta (Yliopistokatu 9), paluu pe 29.4. noin klo 17.00 (Arvioitu saapuminen lähtöpaikalle)
Tervetuloa opintomatkalle Itä-Suomeen! Matkalla tutustumme erityisesti lähikalan mahdollisuuksiin ja hyödyntämiseen. Vierailemme useissa kohteissa matkalla Oulusta Kuopioon ja Savonlinnaan. Paluumatkalla pysähdymme yritysvierailulla myös Pyhännällä. Kuulemme kohteissa mm. lähikalojen pyynnistä ja käsittelystä sekä jalostusyrityksien toiminnasta ja ammattikeittiöyhteistyöstä. Lisäksi pääset verkostoitumaan alan eri toimijoiden kanssa.
Opintomatka on suunnattu erityisesti Perämeren alueen kalastajille, kala-alan jalostajille, ammattikeittiöille sekä muille kala-alan toimijoille. Paikkoja on rajoitetusti.
Matkan alustava hinta on maksimissaan noin 95 € (sis. alv), edellyttäen seitsemän lähtijää. Hinta määräytyy lähtijämäärän mukaan. Matkan hintaan kuuluvat vierailut kuljetuksineen ja majoitukset sisältäen aamupalan (2 kpl). Muut ruokailut ovat omakustanteisia. Majoittuminen yhden hengen huoneissa.
Ilmoittaudu mukaan su 27.3. mennessä tästä
Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella tiistaihin 12.4. saakka.
Ohjelma
Keskiviikko 27.4.
8.00 Lähtö Oulusta Linnanmaan kampukselta (Yliopistokatu 9, 90570 Oulu)
10−11 Paltamon kalatalo, Paltamo
Vierailulla tutustumme erityisesti särkikalojen pyyntiin ja käsittelyyn
11.15 Lounas Neste Kontiomäki (omakustanteinen)
12.30−13.30 Kamaboko Finland Oy, Kontiomäki
Vierailulla kuulemme lahnan hyödyntämisestä ja tuotantoprosesseista. Tutustumme myös tuotantotiloihin.
15−16 Pielisen Kalajaloste Oy, Nurmes
Kotimaan luonnonkalaa hyödyntävä yritys valmistaa täyssäilykkeitä Nurmeksen Pitkäkoskella. Vierailulla kuullaan erityisesti särkikalojen hyödyntämisestä.
18.00 Majoittuminen Kuopioon: Scandic Atlas
Torstai 28.4.
8.30 Lähtö Kuopiosta hotellilta
10−12 Markku Kettunen kalastus, Rantasalmi
Rysäpyynti ja sumppujen käyttäminen lahnan pyynnissä sivusaaliina
13.00 Lounas Savonlinnassa Ravintola Kansakoulu (omakustanteinen)
14−15 Paikallisen kalan käyttö suurkeittiöissä, XAMK Savonlinna
Vierailemme XAMK Savonlinnan kampuksella ja kuulemme Maistuvaa muikusta -hankkeen kokemuksia muikun hyödyntämisestä ammattikeittiöissä
16−17 Kerimäen Kalatalo Oy, Savonlinna
Kerimäen Kalatalo Oy:n nykyaikaiset tilat valmistuivat keväällä 2014 Kerimäelle. Vierailun aiheena on muikun ja särjen käsittely sekä kalastajien yhteistyö
18.00 Majoittuminen Savonlinnaan: Original Sokos Hotel Seurahuone
Perjantai 29.4.
8.45 Lähtö Savonlinnasta hotellilta
12.00 Lounas matkan varrella Iisalmessa Ravintola Raatihuone (omakustanteinen)
14.00 Feelia Oy, Pyhäntä
Yritysvierailulla kuulemme Feelian toiminnasta ja paikallisen kalan käytöstä ja sen edellytyksistä tuotannossa. Valmisruokia valmistava yritys kertoo myös yhteistyöstä kuntien keittiöiden kanssa.
17.00 Saapuminen Ouluun
Opintomatkan järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ohjelman sisällössä.
Matkan järjestää Lähikalaa ammattikeittiöihin-hanke/Oulun ammattikorkeakoulu ja ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja KEKA − Kehittyvä Kalatalous -hanke.
Lisätiedot: Riikka Kokko, riikka.kokko@oamk.fi, puh. 050 5915976 tai Essi Keränen, essi.keranen@maajakotitalousnaiset.fi, puh.
041 730 9058