• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Kala-alan toimijoiden opintomatka
  • Kala-alan toimijoiden opintomatka

    27.04.2022-29.04.2022

    lähtö ke 27.4. noin klo 8.00 Oulusta (Yliopistokatu 9), paluu pe 29.4. noin klo 17.00 (Arvioitu saapuminen lähtöpaikalle)

    Tervetuloa opintomatkalle Itä-Suomeen! Matkalla tutustumme erityisesti lähikalan mahdollisuuksiin ja hyödyntämiseen. Vierailemme useissa kohteissa matkalla Oulusta Kuopioon ja Savonlinnaan. Paluumatkalla pysähdymme yritysvierailulla myös Pyhännällä. Kuulemme kohteissa mm. lähikalojen pyynnistä ja käsittelystä sekä jalostusyrityksien toiminnasta ja ammattikeittiöyhteistyöstä. Lisäksi pääset verkostoitumaan alan eri toimijoiden kanssa.

    Opintomatka on suunnattu erityisesti Perämeren alueen kalastajille, kala-alan jalostajille, ammattikeittiöille sekä muille kala-alan toimijoille. Paikkoja on rajoitetusti.

    Matkan alustava hinta on maksimissaan noin 95 € (sis. alv), edellyttäen seitsemän lähtijää. Hinta määräytyy lähtijämäärän mukaan. Matkan hintaan kuuluvat vierailut kuljetuksineen ja majoitukset sisältäen aamupalan (2 kpl). Muut ruokailut ovat omakustanteisia. Majoittuminen yhden hengen huoneissa.

    Ilmoittaudu mukaan su 27.3. mennessä tästä

    Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella tiistaihin 12.4. saakka.

    Ohjelma

    Keskiviikko 27.4.

    8.00 Lähtö Oulusta Linnanmaan kampukselta (Yliopistokatu 9, 90570 Oulu)

    10−11 Paltamon kalatalo, Paltamo
    Vierailulla tutustumme erityisesti särkikalojen pyyntiin ja käsittelyyn

    11.15 Lounas Neste Kontiomäki (omakustanteinen)

    12.30−13.30 Kamaboko Finland Oy, Kontiomäki
    Vierailulla kuulemme lahnan hyödyntämisestä ja tuotantoprosesseista. Tutustumme myös tuotantotiloihin.

    15−16 Pielisen Kalajaloste Oy, Nurmes
    Kotimaan luonnonkalaa hyödyntävä yritys valmistaa täyssäilykkeitä Nurmeksen Pitkäkoskella. Vierailulla kuullaan erityisesti särkikalojen hyödyntämisestä.

    18.00 Majoittuminen Kuopioon: Scandic Atlas

    Torstai 28.4.

    8.30 Lähtö Kuopiosta hotellilta

    10−12 Markku Kettunen kalastus, Rantasalmi
    Rysäpyynti ja sumppujen käyttäminen lahnan pyynnissä sivusaaliina

    13.00 Lounas Savonlinnassa Ravintola Kansakoulu (omakustanteinen)

    14−15 Paikallisen kalan käyttö suurkeittiöissä, XAMK Savonlinna
    Vierailemme XAMK Savonlinnan kampuksella ja kuulemme Maistuvaa muikusta -hankkeen kokemuksia muikun hyödyntämisestä ammattikeittiöissä

    16−17 Kerimäen Kalatalo Oy, Savonlinna
    Kerimäen Kalatalo Oy:n nykyaikaiset tilat valmistuivat keväällä 2014 Kerimäelle. Vierailun aiheena on muikun ja särjen käsittely sekä kalastajien yhteistyö

    18.00 Majoittuminen Savonlinnaan: Original Sokos Hotel Seurahuone

    Perjantai 29.4.

    8.45 Lähtö Savonlinnasta hotellilta

    12.00 Lounas matkan varrella Iisalmessa Ravintola Raatihuone (omakustanteinen)

    14.00 Feelia Oy, Pyhäntä
    Yritysvierailulla kuulemme Feelian toiminnasta ja paikallisen kalan käytöstä ja sen edellytyksistä tuotannossa. Valmisruokia valmistava yritys kertoo myös yhteistyöstä kuntien keittiöiden kanssa.

    17.00 Saapuminen Ouluun

    Opintomatkan järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ohjelman sisällössä.

    Matkan järjestää Lähikalaa ammattikeittiöihin-hanke/Oulun ammattikorkeakoulu ja ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja KEKA − Kehittyvä Kalatalous -hanke.

    Lisätiedot: Riikka Kokko, riikka.kokko@oamk.fi, puh. 050 5915976 tai Essi Keränen, essi.keranen@maajakotitalousnaiset.fi, puh.
    041 730 9058

    Ohjelma (pdf)


    Lisätiedot:

    Riikka Kokko, riikka.kokko@oamk.fi, puh. 050 5915976

    tai

    Essi KeränenLue lisää

    Lähikalaa ammattikeittiöihin – lue lisää.