• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Kala-alan säädökset tutuksi ja käytäntöön
  • Kala-alan säädökset tutuksi ja käytäntöön

    Ii, 03.03.2022

    klo 12-16, Hybriditilaisuus: Iin Micropolis, Piisilta 1 (koulutustila 119) ja Teams -etäyhteys

    Alkutuotanto, rekisteröity elintarviketoiminta vai hyväksytty elintarvikehuoneisto? Tule kuulemaan milloin toiminta edellyttää elintarvikehuoneiston hyväksymistä laitokseksi ja kuinka se vaikuttaa omavalvonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kuinka kala-alan toimijoiden toimintaa valvotaan ja mitä vaaditaan oivalliseen arvosanaan Oiva-raportissa.

    Tilaisuus on suunnattu kalastajille ja kala-alan toimijoille. Koulutus on maksuton. Tervetuloa mukaan!

    Ohjelma

    12.00-12.15 Tervetuloa! Kahvitarjoilu

    12.15-12.30 Tervetulosanat ja hankkeiden ajankohtaiset kuulumiset, ympäristöjohtaja Jarmo Kelloniemi, Oulunkaaren ympäristöpalvelut/Pudasjärven kaupunki, ruoka- ja elintarvikeasiantuntija Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu ja kalatalousneuvoja Iiro Majuri, Perämeren rannikon kalatalousryhmä

    12.30-13.30 Omavalvonnan suunnittelu, toteutus ja valvonta,
    hygieenikko Pekka Juntunen, Oulun seudun ympäristötoimi ja terveystarkastaja Jorma Riihikoski, Kalajoen kaupunki, ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

    13.30-13.45 Tauko

    13.45-14.45 Näytteenotto ja kalatuotteiden säilyvyystestit,
    ylitarkastaja Riina Tolvanen, Ruokavirasto

    14.45-15.30 Auditoinnit kala-alan toiminnassa,
    kotimaan ostajat Aki Joensuu ja Samu Pelkonen, Hätälä Oy

    15.30-16.00 Katsaus kala-alan Oiva-tarkastuksiin,
    läänineläinlääkäri Meri Grekula ja ympäristö-terveydenhuollon ylitarkastaja Raisa Romppanen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

    16.00 Tilaisuus päättyy

    Ilmoittaudu mukaan viim. ke 23.2.2022

    Tilaisuuden järjestää Lähikalaa ammattikeittiöihin-/ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja​​​​​​ Kehittyvä kalatalous-/Perämeren rannikon kalatalousryhmä.