• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Kala-alan säädökset tutuksi ja käytäntöön Kalajoki
  • Kala-alan säädökset tutuksi ja käytäntöön

    Kalajoki, 17.03.2022

    klo 12-16, Hybriditilaisuus: Hotelli-Ravintola Lokkilinna, Matkailutie 199 ja Teams -etäyhteys

    Alkutuotanto, rekisteröity elintarviketoiminta vai hyväksytty elintarvikehuoneisto? Tule kuulemaan milloin toiminta edellyttää elintarvikehuoneiston hyväksymistä laitokseksi ja kuinka se vaikuttaa omavalvonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kuinka kala-alan toimijoiden toimintaa valvotaan ja mitä vaaditaan oivalliseen arvosanaan Oiva-raportissa.

    Tilaisuus on suunnattu kalastajille ja kala-alan toimijoille. Koulutus on maksuton. Tervetuloa mukaan!

    Ohjelma

    12.00-12.15 Tervetuloa! Kahvitarjoilu

    12.15-12.30 Tervetulosanat ja Lähikalaa ammattikeittiöihin –hankkeen kuulumiset, vs. ympäristöterveydenhuollon johtaja Pirjo Prokkola, Kalajoen ja Raahen yhteistoiminta-alue ja Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Oulu

    12.30-13.30 Omavalvonnan suunnittelu, toteutus ja valvonta,
    hygieenikko Pekka Juntunen, Oulun seudun ympäristötoimi ja terveystarkastaja Jorma Riihikoski, Kalajoen kaupunki, ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

    13.30-13.45 Tauko

    13.45-14.45 Näytteenotto ja kalatuotteiden säilyvyystestit,
    ylitarkastaja Riina Tolvanen, Ruokavirasto

    14.45-15.15 Auditoinnit kala-alan toiminnassa,
    kotimaan ostajat Aki Joensuu ja Samu Pelkonen, Hätälä Oy

    15.15-15.30 Tauko

    15.30-16.00 Katsaus kala-alan Oiva-tarkastuksiin,
    läänineläinlääkäri Meri Grekula ja ympäristö-terveydenhuollon ylitarkastaja Raisa Romppanen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

    16.00 Tilaisuus päättyy

    Ilmoittaudu mukaan viim. ke 9.3.2022

    Tilaisuuden järjestää Lähikalaa ammattikeittiöihin-hanke/ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja​​​​​​ Kehittyvä kalatalous-hanke/Perämeren rannikon kalatalousryhmä  yhteistyössä Kalajoen ja Raahen yhteistoiminta-alueen kanssa.