Kala-alan säädökset tutuksi ja käytäntöön
Kalajoki, 17.03.2022
klo 12-16, Hybriditilaisuus: Hotelli-Ravintola Lokkilinna, Matkailutie 199 ja Teams -etäyhteys
Alkutuotanto, rekisteröity elintarviketoiminta vai hyväksytty elintarvikehuoneisto? Tule kuulemaan milloin toiminta edellyttää elintarvikehuoneiston hyväksymistä laitokseksi ja kuinka se vaikuttaa omavalvonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kuinka kala-alan toimijoiden toimintaa valvotaan ja mitä vaaditaan oivalliseen arvosanaan Oiva-raportissa.
Tilaisuus on suunnattu kalastajille ja kala-alan toimijoille. Koulutus on maksuton. Tervetuloa mukaan!
Ohjelma
12.00-12.15 Tervetuloa! Kahvitarjoilu
12.15-12.30 Tervetulosanat ja Lähikalaa ammattikeittiöihin –hankkeen kuulumiset, vs. ympäristöterveydenhuollon johtaja Pirjo Prokkola, Kalajoen ja Raahen yhteistoiminta-alue ja Essi Keränen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Oulu
12.30-13.30 Omavalvonnan suunnittelu, toteutus ja valvonta,
hygieenikko Pekka Juntunen, Oulun seudun ympäristötoimi ja terveystarkastaja Jorma Riihikoski, Kalajoen kaupunki, ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue
13.30-13.45 Tauko
13.45-14.45 Näytteenotto ja kalatuotteiden säilyvyystestit,
ylitarkastaja Riina Tolvanen, Ruokavirasto
14.45-15.15 Auditoinnit kala-alan toiminnassa,
kotimaan ostajat Aki Joensuu ja Samu Pelkonen, Hätälä Oy
15.15-15.30 Tauko
15.30-16.00 Katsaus kala-alan Oiva-tarkastuksiin,
läänineläinlääkäri Meri Grekula ja ympäristö-terveydenhuollon ylitarkastaja Raisa Romppanen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
16.00 Tilaisuus päättyy
Ilmoittaudu mukaan viim. ke 9.3.2022
Tilaisuuden järjestää Lähikalaa ammattikeittiöihin-hanke/ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja Kehittyvä kalatalous-hanke/Perämeren rannikon kalatalousryhmä yhteistyössä Kalajoen ja Raahen yhteistoiminta-alueen kanssa.