Parempaa johtamista maatiloille

Oletko laajentanut yritystoimintaasi? Pohditko, mihin suuntaan kehittäisit yritystoimintaasi? Onko pulaa ajasta ja euroista?

Maatilan johtaminen määrittää yrityksen toiminnan suunnan, johon ei ajauduta vaan hakeudutaan. Johtaminen on väline, jolla yrityksen tavoitteet ja päämäärät voidaan saavuttaa.

Johtamisen merkitys korostuu, kun yrityksen kuvioihin perinteisen perheyrityksen lisäksi tulevat palkatut työtekijät, urakoitsijat ja yhteistyöverkostot.

Tavoitteena sujuva arkiLue lisää

Askelmerkkejä tulevaan

ProAgria Oulun johtamishankkeet MaitoManagement 2020 ja MaitoManageri ovat kehittäneet johtamisen malleja ja työvälineitä isojen maitotilojen tarpeisiin. Päämääränä oli sujuvoittaa arkea ja tehostaa toimintaa työ- ja johtamiskäytännöillä.

Työtä jatkaa parhaillaan MaitoLiideri-hanke, jonka tavoitteena on lisätä pohjoispohjalaisten maitotilojen johtamisosaamista ja sitä kautta yritysten kannattavuutta.

Maitotilayrittäjät pohtivat johtamista neljässä eri pienryhmässä. Niiden tueksi hankitaan tuoreinta kansainvälistä tietoa ja osaamista ulkomaan opintomatkoilta ja tietoa kääntämällä. Keskeistä on avoimuus, positiivinen tekemisen meininki ja yhdessä oppiminen!

MaitoLiideri tsemppaa farmia firmaksi. Lue lisää!

Vähemmän on enemmän

Lean on tulossa voimakkaasti maatalouteen, sillä se tarjoaa selkeitä hyötyjä maatilayrittäjälle. Yhä useimmilla maatiloilla on myös palkattua työvoimaa. Lean tehostaa tuotantoa, vähentää hävikkiä ja lisää työntekijöiden sitoutuneisuutta.

Lean maataloudessa on käsikirja maatalousyrittäjälle, joka haluaa parantaa yrityksensä kannattavuutta. Kirja kuvaa havainnollisesti, miten Lean-työkalut otetaan käyttöön ja kuinka vähennetään hukkaa.

Tilaa kirja ilman toimitusmaksua ProAgrian verkkokaupasta.