Jatkojalostaminen
Taattua lähilammasta pääsiäispöytään
13.03.2013
Alla olevassa tiedotteessa perehdytään lampaanlihan tuotantoon Pohjois-Pohjanmaan alueella.
Taattua lähilammasta pääsiäispöytään
Turkistuotanto (lammas)
20.12.2012
Lampaasta saadaan lihan ja villan lisäksi nahka. Lampaan nahan käsittely alkaa jo eläimen eläessä. Lisätietoa lampaan turkistuotannosta ja taljoista alla olevassa tiedotteessa.
Villan kerintä
20.12.2013
Lammas tulee keritä vähintään kerran vuodessa ja kerinnässä käytettävät välineet tulee olla toimintakuntoiset ja puhtaat. Lue alta lisää ohjeita!
Lampaanlihan suoramyynti
20.02.2012
Alla Powerpoint-esitys, jossa informoidaan lampaanlihan suoramyyntiin liittyviä asioita.
Tietoa lampaanlihan suoramyyntiin liittyen
Lähiteurastamo puheenaiheena Pudasjärvellä. Maaviesti 1/2011
01.02.2011
Lampaiden lähiteurastus ja lihan suoramyynti tiloilta kirvoittivat tammikuista keskustelua Pudasjärvellä vuonna 2011.
Maaviesti helmikuu 2011: Lähiteurastamo puheenaiheena Pudasjärvellä