Jatkojalostaminen

Taattua lähilammasta pääsiäispöytään

13.03.2013

Alla olevassa tiedotteessa perehdytään lampaanlihan tuotantoon Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Taattua lähilammasta pääsiäispöytään

 

Turkistuotanto (lammas)

20.12.2012

Lampaasta saadaan lihan ja villan lisäksi nahka. Lampaan nahan käsittely alkaa jo eläimen eläessä. Lisätietoa lampaan turkistuotannosta ja taljoista alla olevassa tiedotteessa.

Turkistuotanto

 

Villan kerintä

20.12.2013

Lammas tulee keritä vähintään kerran vuodessa ja kerinnässä käytettävät välineet tulee olla toimintakuntoiset ja puhtaat. Lue alta lisää ohjeita!

Ohjeita kerintään

 

Lampaanlihan suoramyynti

20.02.2012

Alla Powerpoint-esitys, jossa informoidaan lampaanlihan suoramyyntiin liittyviä asioita.

Tietoa lampaanlihan suoramyyntiin liittyen

 

Lähiteurastamo puheenaiheena Pudasjärvellä. Maaviesti 1/2011

01.02.2011

Lampaiden lähiteurastus ja lihan suoramyynti tiloilta kirvoittivat tammikuista keskustelua Pudasjärvellä vuonna 2011.

Maaviesti helmikuu 2011: Lähiteurastamo puheenaiheena Pudasjärvellä