• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Järjestöretki Keski-Suomeen
 • Maistuva maaseutu -järjestöretki Keski-Suomeen

  25.05.2017-27.05.2017

  Helatorstai 25.5.2017

  Retkibussi lähtee aamulla Raahesta ja kulkee Vihannin, Haapaveden ja Piippolan kautta Kärsämäelle ja sieltä nelostietä Keski-Suomeen. Pihtiputaalla pysähdymme kahvilla.

  Laukaan Tupaswillassa isäntä Erkki vie meidät Asserin kierroksella ja omintakeisella tyylillään sisälle pihapiirin saloihin ja vanhoihin työtapoihin. Entisajan traktorit, koneet ja työkalut heräävät henkiin Erkin mukaansa tempaavien kertomusten myötä.

  Majoitumme Kylpylähotelli Peurungassa. Illalla retkeilemme luonnossa, tutustumme villiyrtteihin sekä maistelemme niitä iltapalalla.

  Perjantai 26.5.2017

  Multiassa tutustumiskohteena on Kalevantuli Oy:n kynttiläpaja. Keuruun vanhassa pappilassa syömme lounaan ja kuulemme pappilan historiasta. Pappilan pihapiirissä on ostosaikaa Annulin Putiikissa, Tiltaltti-shopissa sekä alueen aitoissa. Tutustumme vielä Keuruun vanhaan kirkkoon (v. 1758) Kaisa-piian johdolla.

  Yöksi majoitumme Hotelli Keurusselässä. Illalla voi halutessaan tehdä noin 1,7 km mittaisen kävelyn Vanhan Keuruun arvokkaasti rakennettuun kulttuuriympäristöön. Reitin varrella olevat opastaulut kertovat sanoin ja kuvin Keuruun historiasta. Keurusselässä on mahdollista kuunnella illalla myös elävää musiikkia.

  Lauantai 27.5.2017

  Matkamme jatkuu Jyväskylään. Aamupäivän kahvit maistuvat Toivolan Vanhassa Pihassa olevassa Kahvila Muistossa.

  1800-luvun lopun käsityöläispiha on noussut uuteen kukoistukseensa. Viherlandiassa kuulemme vinkkejä puutarhan hoitoon. Kotimatkalla ruokailemme Elämäjärvellä Rajalan Riihessä.            

   

  Retken hinta

  Hinta on jäsenille 380 € ja muille 410 € (sisältää alv:n).

  Hinta sisältää matkan, majoitukset, ruoat ja kahvit, ohjelman, kylpylän käytön, opastukset ja järjestelykulut.

  Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

  Ilmoittautumiset ja lisätiedot erityisruokavaliotoivomuksineen pe 28.4. mennessä:

  Maija Ojalehto
  puh. 040 701 3686
  maija.ojalehto@maajakotitalousnaiset.fi

  Maija OjalehtoLue lisää

  Retki toteutuu, kun ilmoittautuneita on vähintään 30. Tarkempi ohjelma ja lähtöaikataulu lähetetään laskun yhteydessä toukokuun alussa.