• proagriaoulu.fi » Asiakastarinoita » Itse ei tarvitse osata kaikkea
 • Itse ei tarvitse osata kaikkea

  ”Kannattaa keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa. Siksi käytämme asiantuntijapalveluja ja siksi tilat ostavat urakointia myös meiltä.”

  Vuonna 2008 perusti Niko Niemi-Korpi isänsä Markon kanssa maatilan oheen avoimen yhtiön, Koneurakointi Niemi-Korven. Tätä nykyä Haapajärvellä sijaitsevassa yrityksessä paiskitaan töitä kuuden miehen voimin. Myös emolehmätuotanto jatkuu edelleen.

  Lieteurakointi työllistää yritystä eniten. Asiakkaista suurin osa on parin sadan kilometrin säteellä, mutta lietteensiirtokalustolla on kysyntää ympäri maata.

  ”Siirtokaluston rakennamme itse, mikä merkitsee sekä kustannustehokkuutta että mahdollisuutta korjata koneet itse.”

  Lieteurakoinnin rinnalla on alkanut uutena palveluna kuivalannan levitys.

  Pari vuotta sitten Niemi-Korville valmistui lämmin korjaamohalli, joka on lisännyt työtä hiljaiseen talviaikaan. Hallissa muun muassa korjataan ja huolletaan maatalouskoneita ja raskasta kalustoa.

  ”Panostamme metallirakentamiseen ja valmistamme hallissa muun muassa lietteensiirtoperävaunut, kuorma-auton päällirakenteet lietteensiirtoon tai lietteen välivarastokontit.”

  Asiantuntija-apua kehityshankkeeseen

  Miten kehittyä ja varmistaa leipä perheyritykselle? Näihin pohdintoihin Niemi-Korvet pyysivät mukaan ProAgria Oulun yritysasiantuntijan Hannu Kokkoniemen. Tätä kautta yritys pääsi myös hyödyntämään YritysAgro -hankkeen maksutonta ensivaiheen kartoitusta, jolla voi arvioida erilaisia kehittämistarpeita, tukimahdollisuuksia tai liikeideaa.

  ”Tarvitsimme asiantuntemusta ja näkemystä viemään eteenpäin hankettamme, jonka tavoitteena on kehittää lietteenlevityskalustoa suomalaisiin sääoloihin.”

  ”Hannu tunsi rahoituskanavat ja osasi ohjata eteenpäin eri asiantuntijoille. Itsellä ei tällaisiin asioihin ole aikaa, tietotaitoa eikä kiinnostusta”, Niko Niemi-Korpi sanoo.

  Tämä artikkeli on julkaistu myös Maaviestissä 2/2017

  Teksti: Ella Karttimo
  Kuva: Koneurakointi Niemi-Korpi

  YritysAgrosta potkua bisnekseen

  Lue lisää

  Tutustu yrityspalveluihimme

  tästä