Isokenkäisten Klubi on Pohjois-Pohjanmaan Maistuva maaseutu -yritys

20.11.2017

Isokenkäisten Klubi Kuusamosta on Pohjois-Pohjanmaan Maistuva maaseutu -yritys 2017. Oulun Maa- ja kotitalousnaisten yritys- ja ruoka-asiantuntijoiden valinta on osa Suomi 100 -juhlavuotta ja laajempaa Syödään yhdessä -kokonaisuutta. Valinnalla halutaan nostaa esiin maaseudun makuja, raaka-aineita sekä ruokayrityksiä ja -aarteita.

Isokenkäisten Klubi tarjoaa vierailleen Kuusamon Särkiluomalla majoitusta, maukasta ja konstailematonta kotiruokaa sekä sauna- ja luontoelämyksiä. Keskellä korpimaisemaa kävijälle on tarjolla ylellisiä suomalaiseen luontoon, luonnonantimiin ja vuodenaikoihin pohjautuvia kokemuksia.

Katja Vira ja Sirpa Kämäräinen jatkavat vanhempiensa aloittamaa työtä matkailuyrittäjinä itärajan tuntumassa ja keskellä erämaata. Siskokset ovat ylpeitä perheyrityksestään ja kotiseudustaan. He tarjoavat asiakkailleen laadukkaita ja kullekin kävijäryhmälle räätälöityjä palveluita. Asiakkaat otetaan henkilökohtaisesti vastaan ja matkailijat kokevat olevansa tervetulleita kodinomaiseen tunnelmaan ja lämminhenkiseen ilmapiiriin.

Paikallisia makuja ja yhteistyötä

Maistuva maaseutu -yrityksen valinnassa kiinnitetään huomiota muun muassa yrityksen toimintatapaan, lähialueen raaka-aineiden käyttöön sekä paikallisen ja alueellisen ruokakulttuurin soveltamiseen ruokatuotteissa. Myös maaseutuympäristön huomioiminen yrityksen toiminnassa ja verkostoituminen ovat valintaperusteita.

Isokenkäisten Klubi on toimintaansa kehittävä ja pitkään toiminut perheyritys. Yrittäjät ovat hyväntuulisia ja laittavat persoonansa likoon. Myös muu perhe on läsnä toiminnassa. Yritystä kehitetään määrätietoisesti eteenpäin sekä osaamista jalostetaan lisäkouluttautumisen ja aktiivisen tuotekehityksen avulla.

Isokenkäisten Klubi jakaa kokemuksiaan ja on valmis yhteistyöhön muiden suurten ja pienten toimijoiden kanssa. Matkailijoille halutaan tarjota parasta ja saada heidät viihtymään kuusamolaisten pienyrittäjien vieraina. Yrityksen arvot ja avoimuus näkyvät kaikessa toiminnassa.

Yrityksen ruokatuotteet nojaavat vahvasti lähiraaka-aineisiin, paikallisten tuottajien tuotteisiin ja osaamiseen. Myös luonnosta saatavat raaka-aineet ovat osa ruokaelämyksiä. Oman ruokakulttuurin arvostaminen näkyy: reseptiikkaa on kehitetty ja sovellettu yritykselle sopivaksi. Tarjottava ruoka esitellään asiakkaille tarinoiden kera. Kattaukset ja ravintolaympäristö kunnioittavat perinteitä ja omaleimaisuutta.

Syvällä maaseudulla, "jännittävän" Venäjän rajan tuntumassa toimivan yrityksen valttikortteja ovat syrjäinen sijainti ja luonnonrauha. Rakennukset sopivat metsäympäristöön ja toteutuksessa on käytetty kierrätettyjä materiaaleja. Vaikka majoituspaikkoja on pihapiirissä, maaseudun rauha ei rikkoonnu. Yrityksen pihapiiri ja lähiympäristö on siisti ja huoliteltu.

Isokenkäisten Klubi on mukana useissa verkostoissa Kuusamossa, laajemmin Pohjois-Pohjanmaalla ja valtakunnallisesti. Yritys tekee Ruka-Kuusamon matkailukeskuksen sekä lähialueen yritysten kanssa tiivistä yhteistyötä - rakentaa tuotepaketteja ja suosittelee vierailemaan myös muissa yrityksissä.

Lisätietoa:

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

Arja KeränenLue lisää

Mediakuvat


Katja Vira (vasemmalla) ja Sirpa Kämäräinen.


Isokenkäisten Klubin ruoka nojaa lähiraaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien osaamiseen.
Kuvat: Isokenkäisten Klubi