• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Impin päivän talkoissa 11.6. kunnostetaan Liminganjokea
 • Impin päivän talkoissa 11.6. kunnostetaan Liminganjokea

  09.06.2021

  Limingan Maaseutunaiset, ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja Oulun Kalatalouskeskus kutsuvat lähialueiden asukkaita viettämään perinteistä Impin päivää perjantaina 11.6. Liminganjoen kunnostustalkoisiin.


  Liminganjoen kunnostustalkoissa parannetaan kalojen elinolosuhteita lisäämällä uomaan kutusoraa. Kuva: Maarit Satomaa

  Impin päivä on Maa- ja kotitalousnaisten perinteinen tapahtumapäivä, jolloin monissa yhdistyksissä järjestetään erilaisia kuntoilu- ja ulkoilutapahtumia. Tänä vuonna Impin päivän teemana on kyläily ja tutustuminen alueen muihin yhdistystoimijoihin.

  Impin päivää vietetään myös Liminganjoella Värminkosken alueella klo 14-16.30 ja 17.30-20 virtavesikunnostuksen eli niin sanottujen sankkotalkoiden merkeissä. Talkoisiin on ilmoittautunut iso joukko liminkalaisia ja alueellisia toimijoita: ProAgria Oulun Voimaa vesistöistä -hanke, Limingan Maaseutunaiset, Limingankylän jakokunta, LC Liminka-Liminganlahti, Limingan Yrittäjät, MTK-Liminka ja Limingan kunta.

  Kunnostuksen tarkoituksena on parantaa ja monipuolistaa kalojen elinolosuhteita ja jokinäkymää muun muassa muokkaamalla joen uomaa moni-ilmeisemmäksi erilaisten virranohjaimien ja syvännekuoppien avulla. Tapahtuman aikana voi kysyä neuvoja erilaisista vesistöjen kunnostusmahdollisuuksista ja rahoituslähteistä.

  Talkoissa uomaan lisätään kutusoraa, sora lisätään sankoilla. Työtä ohjaa Oulun Kalatalouskeskuksen Heikki Tahkola. Talkoisiin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet läheltä ja kaukaa. Talkoolaiset tarvitsevat työvaatetuksen ja kumisaappaat. Osallistujat ovat talkoovakuutettu. Talkooeväät tarjoaa Limingan Maaseutunaiset.

  Talkookohteiden sijainnin löydät tapahtuman verkkosivuilta.

  Vesistötapahtumia maakunnassa

  Tällä viikolla vesistöihin ja niiden kunnostamiseen pääsee tutustumaan myös muualla lähialueella.

  Utajärven Marttisjärven tilaan ja vesienhoitoon voi tutustua la 12.6. Marttisjärven kalapäivässä. Kalapäivän ohjelmassa on tietoisku Marttisjärvi kuntoon ry:n toiminnasta, Oulun Yliopiston hallinnoimasta Selvitys Viinivaaran itäpuolen järvien rehevöitymisen syistä ja alkuperästä -hankkeesta sekä ahventen fileointi- ja paistonäytös.

  Keskiviikkona 9.6. pidettiin talkoot Oulun Hupisaarilla. Talkoissa tehtiin poikastuotantoalueiden yleiskunnostusta ja puroalueen yleistä siistimistä.

  Tapahtumat ovat maksuttomia. Tapahtumat järjestää Voimaa vesistöistä -hanke.

   

  Lisätietoa

  Maarit SatomaaLue lisää

  Maarit Satomaa
  040 566 7924
  maarit.satomaa@maajakotitalousnaiset.fi

  Heikki TahkolaLue lisää

  Heikki Tahkola
  Oulun Kalatalouskeskus

  040 747 7652
  heikki.tahkola@proagria.fi

  Painokelpoinen kuva