IlmastoAreena 2021

Ii, 20.08.2021-21.08.2021

Puistotie 4

ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja Oulun Kalatalouskeskus ovat mukana Iin Ilmastoareenassa. Tule tapaamaan meitä teltoillemme! Pisteellämme pääset tutustumaan kestävän viljelyn ratkaisuihin, vesien hoitoon, lähi- ja luomuruokaan sekä ruoka- ja ympäristökasvatukseen.

Perjantaina pisteellämme on mahdollisuus tutustua kerääjäkasveihin ja erilaisiin turvemaihin sekä niiden päästöihin. Lisäksi luvassa kalojen fileointinäytöksiä ja paistoa. Tule keskustelemaan kanssamme lähiruokaan liittyvistä asioista kalamaistiaisten kera.

Lisäksi olemme keskustelemassa Ilmatar-lavalla perjantaina klo 17-17.30 ilmastoviisaasta alkutuotannosta. Miten viljelijä voi sitoa hiiltä pellollaan? Miten järvien rehevöitymistä voidaan hillitä? Miten ruokavalinnoilla voi vaikuttaa ilmaston hyvinvointiin? Paneelikeskustelussa asiantuntijat tuovat esiin eri näkökulmia kasvintuotannon, kotieläintuotannon sekä muun alkutuotannon ja vesienhoidon ilmastoviisaista ratkaisuista.

Lauantaina pisteellämme laitetaan kädet multaan ja versotetaan herneitä. Tule selvittämään mikä on bokashi ja kuule vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen ja hyödyntämiseen. Keskustele asiantuntijoidemme kanssa lähiruoasta ja maista lähikalamaistiaisia. Paikalla myös vesienhoidon asiantuntijat vastaamassa vesienhoitoon- ja kunnostuksiin liittyviin kysymyksiin.

Mukana ovat seuraavat ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hankkeet: